Община Русе продължава инициативата Културен чек“ за учениците от 12

...
</TD
>Община Русе продължава инициативата Културен чек“ за учениците от 12
Коментари Харесай

Културен чек насърчава русенски зрелостници да посещават театър, опера и балет

Община Русе продължава самодейността " Културен чек “ за учениците от 12 клас на всички общински и държавни учебни заведения на територията на Русе. От 4 октомври всички зрелостници ще могат да посетят по собствен избор концерт или театър на един от трите русенски държавни културни института: Държавната опера, държавна такса " Сава Огнянов “ и Кукления спектакъл. Културният чек няма да е годен единствено за премиерни и гостуващи спектакли, оповестяват от общината.

Общо 1252 са зрелостниците през образователната 2023/2024 година, които ще получат културен чек и ще могат да го употребяват до 30 декември тази година.

Целта на самодейността, която се организира за повторно, е да приобщи младежите към музикални и театрални произведения от българската и международната класика. Едновременно с това Община Русе поддържа и разпространява активността на трите русенски културни института измежду зрелостниците от русенските общински и държавни учебни заведения.

Средствата за самодейността " Културен чек “ на стойност 10 000 лв. са гласувани на сесия на Общински съвет – Русе по предложение на  общинските съветници Косьо Станев и Нора Стоянова. Идеята е това да стане традиция и да продължи през идващите години, каквато процедура има и в други европейски страни.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР