Община Русе и Центърът за творческо обучение ще предоставят две

...
</TD
>Община Русе и Центърът за творческо обучение ще предоставят две
Коментари Харесай

Двама ученици ще получат шанс да отидат на Space Camp Turkiye 2024

Община Русе и Центърът за креативно образование ще дават две цялостни стипендии за присъединяване в Международния галактически лагер " Space Camp Turkiye “ 2024 като сътрудници по програмата " Space Turkiye ".

За стипендиите могат да аплайват възпитаници на възраст сред 11 и 15 години от община Русе с авторско есе или видео. Темите за есета или видео есета за акция " Space Camp Turkiye “ 2024 година са:

- Тема 1: Представи си, че си изобретателен шеф в рекламна организация “Космически туризъм ". Създай рекламна брошура/видео за странствуване до галактическа дестинация. Не пропускай да включиш програмата, както и някои препоръки за подготовка на туристите.

- Тема 2: Представи си, че си възпитаник в първото учебно заведение в Космоса. Как наподобява то? Кои са обичаните ти предмети и за какво?

- Тема 3: Коя е идната стъпка в потреблението на изкуствен интелект за проучване на Космоса?

Крайният период за изпращане на материали е 23:59 ч. на 10 март, като кандидатурите се одобряват онлайн преди приключването му.

Повече информация по отношение на условията за творбите за присъединяване в състезанието можете да намерите тук https://spacecamp.cct.bg/participate/scholarship/. Тъй като общуването, образованието и връзката с останалите участници в лагера се реализира на британски език е належащо учениците да имат положителни знания по езика.

" Space Camp Turkiye “ е учебно-тренировъчен център за възпитаници, отдаден на галактическите науки и проучвания, намиращ се в гр. Измир, Турция. Създаден е по модела на " NASA Space Camp “ в Алабама и повече от 20 години посреща деца и младежи от Европа, Близкия Изток и Азия. Основната цел на галактическия и теоретичен център за образование " Space Camp Turkiye “ е да стимулира младежи от целия свят да се насочат към кариера в региона на науката и технологиите. За една седмица с динамична и ангажираща стратегия учениците влизат в ролята на същински астронавти, учени, инженери и развиват умения за цялостен живот. Основен акцент са и множеството симулатори на работа и живот в Космоса. Всяка стипендия покрива разноските по престоя, храненето и пътуването на децата без спомагателни средства за персонални разноски и е в размер на 1270 щатски $.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР