Община Пловдив спечели безвъзмездно финансиране на стойност 2 588 280

...
</TD
>Община Пловдив спечели безвъзмездно финансиране на стойност 2 588 280
Коментари Харесай

Пламен Панов: Спечелихме 2,5 милиона лева за обновяването на Народна библиотека Иван Вазов

Община Пловдив завоюва безплатно финансиране на стойност 2 588 280 лв. по план по Оперативна стратегия " Национален проект за възобновяване и резистентност “. Новината пристигна през днешния ден, откакто Управляващият орган на Оперативната стратегия разгласи резултатите.

Проектът е с название " Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на Народна библиотека " Иван Вазов “ – Пловдив “, срокът на осъществяване е 30 месеца след подписване на контракт за безплатна финансова помощ. приготви цялостната документи.

Проектното предложение на стойност 2 588 280.00 лева включва възстановяване на енергийните характерности на постройката на Народна библиотека " Иван Вазов “ – Пловдив посредством използване на високоефективни ограничения, според осъществен обширен енергиен одит. Прилагането на ограничения за повишение енергийната успеваемост на постройката ще докара до понижаване на излъчванията на парникови газове и ще разреши стабилно ръководство и поддръжка на постройката с оглед даване на услуги на потребителите в по-комфортна среда. Чрез осъществяване на дейностите по плана ще се удължи виталния цикъл на постройката и ще се подобрят изискванията за работа и изискванията за даване на услуги.

Народната библиотека " Иван Вазов “ в Пловдив извършва функционалностите на второ национално книгохранилище. Библиотеката има огромен принос в опазването на българското културно-историческо завещание. Тя е най-голямата обществена библиотека в България. Наред с Националната и единствена измежду другите библиотеки в страната, тя съхранява и опазва за поколенията цялостен Архив на българската книга.

Директорът на НБ " Иван Вазов “ Димитър Минев благодари сърдечно на кмета на града и на зам.-кмета по просвета за положените труд и старания. Развитието и обновяването на пловдивската библиотека е един от целите в програмата за ръководство в сегашния управнически мандат.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР