Община Пловдив ще настоява да подпише запис на заповед, а

...
</TD
>Община Пловдив ще настоява да подпише запис на заповед, а
Коментари Харесай

Общината предлага запис на заповед вместо банкова гаранция за довършването на Колежа

Община Пловдив ще упорства да подпише запис на заповед, а не банкова гаранция за довършването на стадион " Христо Ботев ". Предложението ще се разисква на нарочна среща при заместник-кмета по финанси. На нея ще участват шефът на строителната компания, представител на  " УниКредит Булбанк " и адвокати на всички страни, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Ние сме сериозна институция. Няма смисъл от банкова гаранция, макар че самата банка естествено има интерес. За нас това е непотребен разход " - разяснява за медията ни Родопски. 

Идеята е общината да подпише запис на заповед за въпросните 17 милиона лв., които строителната компания ще получи от градската хазна през 2024 и 2025 година. Това би трябвало да стане с решение на Общинския съвет, а сред градската администрация и строителя ще се подпише ново съглашение, в което се разказват детайлите.

Ако въпреки всичко остане разновидността с банковата гаранция, тогава общината ще би трябвало да договаря за %, който ще заплаща. В този случай също ще се желае позволение от Общинския съвет.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР