Община Бургас заложи в бюджета за тази година 70 хил.

...
</TD
>Община Бургас заложи в бюджета за тази година 70 хил.
Коментари Харесай

Добрата новина: Децата в УМБАЛ Бургас ще се лекуват в по-приятни условя

Община Бургас заложи в бюджета за тази година 70 хиляди лева за ремонт на двете детски отделения по педиатрия в УМБАЛ Бургас. Това взеха решение единомислещо общинските съветници на Бургас, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

Двете детски отделения обезпечават денонощна квалифицирана здравна помощ при всички болести при лица под 18-годишна възраст. Първо поделение по педиатрия се намира на трети етаж в Хирургичния корпус на болничното заведение. Там се поставят здравна грижа за децата под 1 годишна възраст. Във Второ поделение, което се намира на четвъртия етаж се лекуват деца сред 1 и 18 години. Там работят единствените на територията на Община Бургас експерти по детска кардиология и детска ендокринология.

От докладната бележка излиза наяве, че част от придружителите на децата постоянно разрушават наличното съоръжение в стаите, замърсяват стените, даже на изписване липсва част от оборудването в баните. Това основава усложнения в поддържането на идеалното положение на болничните стаи и постоянно се случва  родители да споделят с неодобрение за положението на  материално-битовите условия в отделенията. Основен ремонт на двете педиатрични отделения е юридически преди 10 години, а регулярно се правят освежителни ремонтни действия със лични средства на Болницата.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР