Областният управител на Пловдив откри със своя заповед от 30

...
</TD
>Областният управител на Пловдив откри със своя заповед от 30
Коментари Харесай

Областният управител пусна 811 декара на търг за отдаване под наем

Областният шеф на Пловдив откри със своя заповед от 30 юни процедура за осъществяване на търг с очевидно наддаване за отдаване чартърен за 10 години на неподвижен парцел с площ 811 419 квадратни метра в землището на село Катуница, община Садово. Предназначението на територията е земеделска, само че съставлява изоставена орна земя, 10 категория, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Имотът е частна държавна благосъстоятелност и е с предоставени права за ръководство на регионалния шеф. Към сегашния миг има подписано Споразумение за разчистване на поземления парцел със период на деяние до 08.09.2023 година

Самият търг ще се организира на 11 август 2023 година от 10:00 часа в постройката на Областна администрация - Пловдив. Начална тръжна годишна наемна цена на поземления парцел е в размер на 33 268 лева без Данък добавена стойност, началната тръжна месечна наемна цена за целия парцел, избрана от самостоятелен лицензиран оценител, е в размер на 2772,33 лева без Данък добавена стойност. Определената стъпка за наддаване е в размер на 270 лв. без Данък добавена стойност.

За да се съблюдава правилото на публичността, регионалният шеф подрежда изискванията на търга във връзка с парцела, началната цена, срокът за подаване на заявки за присъединяване, да се разгласяват най-малко в два национални ежедневника, както и на интернет страницата на Областна администрация - Пловдив минимум 30 дни преди крайния период за подаване на заявките за присъединяване. Освен това на видно място в постройката на администрацията се афишира извлечение от заповедта в 3-дневен период от издаването й. 

В заповедта на регионалния шеф се прецизира, че отдаването чартърен на парцела е с предопределение съгласно статута му. Имотът попада в Защитена зона BG0000194 " Река Чая “, с. Катуница, общ. Садово, обл. Пловдив, оповестена със Заповед № РД-688/25.05.2020г. на Министъра на околната среда и водите, Решение № 122 от 02.03.2007г. на Министерски съвет, изменено с Решение № 52/05.02.2008г. на Министерски съвет, поради Решение на Комисията 2009/93/ЕО от 12 декември 2008г. за приемане според Директива 92/43/ЕИО на Съвета на втори обновен лист на териториите от голяма важност за Общността в континенталния биогеографски район /нотифицирано под номер С (2008)8093).

Статутът " предпазена зона " постанова забрани за мероприятията, които могат да бъдат осъществени върху парцела, измежду които: осъществяване на надпревари с моторни транспортни средства и придвижване на мотоциклети, ATV, UTV и бъгита отвън съществуващите пътища, търсене и изследване на общоразпространени потребни изкопаеми (строителни и скалнооблицовъчни материали), промяна на метода на трайно прилагане. 

" С кмета на община Садово нямаме нищо срещу парцелът да се даде чартърен. Важното е да не се образуват сметища там " - разяснява за Plovdiv24.bg кметът на Катуница Красимир Юруков. 

. Тогава Юруков показа, че с кмета на община Садово Димитър Здравков, с който карат трети мандат, имат решение да не се продава общинска земя, а се дава чартърен и по този начин се подкрепят локалните стопани. Принципът е въведен за всички 12 обитаеми места в община Садово.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР