Областният управител на област Пловдив проведе работни срещи с ръководствата

...
</TD
>Областният управител на област Пловдив проведе работни срещи с ръководствата
Коментари Харесай

Започна трескава подготовка в Пловдив за изборите

Областният шеф на област Пловдив организира работни срещи с управленията на 16 РИК-Пловдив град и 17 РИК-Пловдив област във връзка идните избори за народни представители на 2 април 2023 г. 

" Целта на диалозите бе да обсъдим подготовката на вота и да създадем ясна съгласуваност. Освен това коментирахме процеса по желание на зали за двете комисии, в които ще се обработват протоколите от СИК в нощта на изборите “, съобщи.

Областна администрация-Пловдив предлага преброяването на изборните резултати да се реализира още веднъж в палатите на Международния панаир, като свободни в този интервал са втора и единадесета.

Беше реализирана сделка сред двете комисии – като във втора палата ще бъде настанена 16 РИК, а в единадесета – 17 РИК.

Ръководствата и на двете комисии подчертаха, че поради комбинираното гласоподаване с машини и хартиени бюлетини, за обработката на материалите ще е нужно повече време. Във връзка с това е належащо удължение периода на наем на палатите, по отношение на предходните избори.  Предстои Областна администрация да изиска оферта и да приготви контракт за наем.

Председателят на 16 РИК-Пловдив град Калоян Сухоруков подчертава върху проблем с възнаграждението на техническите сътрудници в нощта на изборите. Тяхното възнаграждение, за разлика от членовете на СИК, не е обновено, макар че в този момент работата ще бъде двойно повече.

" Ангажирам се незабавно да подготвим писмо до ЦИК и да беседвам с сътрудниците ми регионални шефове, с цел да можем да решим този въпрос. Вероятно пропускът е механически, само че ще сътвори основни проблеми при обезпечаването на хората “, съобщи.

Предстои двете комисии да провеждат провеждането на образованията на членовете на СИК. Председателите и двете районни изборни комисии имат опит и в онлайн, и в присъственото образование, само че ще вземат дефинитивно решение на съвещание на РИК в цялостен състав, стана ясно по време на диалозите.

На срещите 16 РИК-Пловдив-град беше показана от ръководителя Калоян Сухоруков, зам.-председателите Мария Шарланджиева и Васил Петров, както и от секретаря Минка Сърнешка.

В срещата със 17 РИК участваха ръководителят Янко Радунчев, зам.-председателят Сузана Николова  и секретарят Ферад Мурад.

Районните комисии започнаха работа на 11 февруари като 17 РИК е позиционирана в  Областна администрация, а 16 РИК в постройката на Общински съвет – Пловдив.

Предстои идната седмица регионалният шеф да организира срещи с цялостния състав на двете комисии.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР