Областният управител на област Пловдив д-р инж. открива кампания за

...
</TD
>Областният управител на област Пловдив д-р инж. открива кампания за
Коментари Харесай

Започва дарителска кампания за момичето, блъснато на пешеходна пътека в Пловдив

Областният шеф на област Пловдив доктор инж. открива акция за набирането на средства за лекуването, рехабилитацията и цялостното възобновяване на 16-годишната Христина Плахова.

Тя пострада съществено, на 27 юни 2023 г. Кампанията е подкрепена от почетният консул на Украйна в Пловдив инж..

Приета е по неотложност в УМБАЛ " Св. Георги “, където е открито, че има голям брой фрактури. Направен е и скенер на главата, защото е имала охлузвания и рани. Фрактурата на глезена и петата са оперирани, като са поставени планки.

Установена е и фрактура на таза, поради което е обездвижена. Момичето към момента е в потрес. Възстановяването й ще отнеме месеци, а част от лекуването не се поема от НЗОК.  Необходима е и работа с психолог, която фамилията не може да си разреши. За цялостното й възобновяване и рехабилитация са нужни 10 000 лева

Родителите на Христина са бежанци от Украйна, които живеят и работят в Пловдив от година и половина. Все още не са стъпили на краката си,  след като поради войната бягат от Болград в България. Самата Христина се надява през октомври да стартира образователни занятия в Пловдивския университет " Паисий Хилендарски “, където кандидатства преди месец. 

Областният шеф и почетният консул на Украйна призоват всеки, който може да  дари средства,  да го направи. Сметката е на името на майката Наталия Плахова – BG90UBBS80021047278150. Моля да отбелязвате в основанието, че са за лекуването с наименованието на акцията " За Христина “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР