Нова авиолиния открива летище Пловдив. Тя ще свързва английски град

...
</TD
>Нова авиолиния открива летище Пловдив. Тя ще свързва английски град
Коментари Харесай

Тръгва нова авиолиния от Пловдив до втория по големина град в Англия

Нова авиолиния открива летище " Пловдив ". Тя ще свързва британски град Бирмингам с Пловдив. Полетите ще се извършват от самолетна компания " Райънеър " един път седмично от края на месец ноември 2024 година. 

" Новата линия е допустима с помощта на дейната връзка на екипа на летището с авиокомпанията и помощта на Фонда за развиване на летище " Пловдив " - Южната врата на България. ", заяви изпълнителният шеф на Летище Пловдив.

Той  благодари на всички общини и юридически лица, които вземат участие във Фонда и подкрепят развиването на летището. 

" След като открихме авиолинията до Манчестър, тази до Бирмингам  е поредната британска дестинация, с която запълваме картата на авиосвързаността с българските общности, които живеят и работят в Англия. Чрез нея се дава опция и на туристите от района на Бирмингам да посетят Пловдив и зимните ни курорти. Южен централен  район и България като цяло заслужават да бъдат все по-достъпни за чудесата и хубостите, които има по нашите земи, и за които има от ден на ден искащи да ги посетят ", добави още. 

В момента седмично се извършват по 10 полета от Лондон до Пловдив, като и по един полет от Манчестър и Белфаст. Скоро се чака анонсирането на други атрактивни дестинации. 

Бирмингам е вторият по население град в Англия и се намира в графство Западен Мидландс. Градът наброява 1 085 400 жители и е на относително огромна надморска височина от 150 – 300 метра над морското ниво. Около целия град има хълмисти възвишения, които вършат панорамата много приятна. В града има университет, колежи и музеи.

Споменава се от 11 век. В наши дни производството в Бирмингам не върви на толкоз високи обороти, само че за сметка на това градът се стреми да придобие лице на културна столица и магнетична туристическа дестинация. Бирмингам се подрежда на 4-то място във Англия по брой на посещаващите го туристи.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР