Нов обект от веригата Verona residence се планира да се

...
</TD
>Нов обект от веригата Verona residence се планира да се
Коментари Харесай

Нова сграда изниква на 20 метра от Централна поща

Нов обект от веригата Verona residence се възнамерява да се появи напълно скоро на пъпа на Пловдив. Имотът е с административен адрес " Гладстон " 6 и е част от историческата зона Филипопол-Тримонциум-Пловдив, предава Plovdiv24.bg .

Още през 2006 година на мястото са стартирани археологически разкопки с позволение Археологическия музей при Българска академия на науките, само че изследването е замразено поради прекъсване на финансирането от вложителя. В продължение на 13 години обектът е бил бунище и чак през есента на 2019 година НИНКН издава ново позволение за продължение на разкопките. Тогавашният притежател - компания " Йоана Акинита " ООД с шеф Теохарис Папаманолис, подписва контракт с Регионалния археологически музей за осъществяване на спасителни археологически разкопки, графично фотодокументиране, запазване на откритата археология. Съръководители на теренните проучвания са известните пловдивски археоложки Мая Мартинова и Биляна Груева, експерти в градска археология. 

Работата на обекта е спряна откакто. Така в продължение на близо 5 години не се правят никакви действия. Очевидно в това време собствеността е била изменена и парцелът е добит от пловдивската компания " Верона резиденс " ЕООД. Компанията е записана на името на Светослав Митов. 

Съвсем неотдавна на защитната ограда на парцела се появява рекламен надпис  " Verona residence ". Засега указателна табела с параметрите на обекта не е сложена. Предполага се, че ще бъде категория разкош, сходно на няколко метра по-назапад.

за това, че бутна без позволение къщата на Куцоглу.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР