Неврохирурзи от УМБАЛ Бургас ще преглеждат безплатно пациенти с болки

...
</TD
>Неврохирурзи от УМБАЛ Бургас ще преглеждат безплатно пациенти с болки
Коментари Харесай

Неврохирурзи от УМБАЛ Бургас ще преглеждат безплатно пациенти

Неврохирурзи от УМБАЛ Бургас ще преглеждат гратис пациенти с болки в кръста и гръбнака. Често тези пациенти се лутат сред разнообразни експерти, до момента в който получат точна диагноза. Целта на профилактичните прегледи е да се удостовери или изключи заболяване, обвързвано с увреждане на гръбначния дирек. Прегледите ще се организират с авансово записване на тел. 056894796 от 9 до 12 ч., от 20 до 24 март. Направление не се изисква.

За прегледите могат да се запишат всички пациенти, които имат болки в гръбнака или кръста, дискови хернии, претърпели са рухване, битов случай, други контузии, или автомобилна злополука. При избрани хора дегенеративните промени в гръбначния дирек се появяват и с придвижване на възрастта – така наречен ошипяване.

Гърбът и гръбначният дирек са виновни за вярната стойка и за отбраната на гръбначния мозък, нервната система и леките придвижвания на цялото тяло. Затова при премеждия в тази област човек постоянно се усеща изтощен, има усложнения в работата и в персоналния си живот. Болката може да бъде от разнороден темперамент – остра, неочаквана, периодическа, да се появява при избрани пози, при осъществяване на съответни дейности. Може да бъде в една област, само че и да се популяризира към други елементи на тялото – да вземем за пример крайниците.

Освен болежка признаците може да включват още чувство за уязвимост, изтръпване или мравучкане по кожата. За благополучие множеството форми на болежка в гърба се усъвършенстват от единствено себе си: почти 50% от страдащите получават облекчение на болката в границите на две седмици, а 90% – в границите на 3 месеца.

Обикновено по-младите хора (между 30 и 60-годишна възраст) са предразположени към болки в гърба, породена от дискова херния. По-възрастните - над 60-годишна възраст нормално страдат от болежка в гърба, породена от изхабяване на стави и междупрешленни дискове.

Има доста рискови фактори, които ускоряват болката в гърба, като да вземем за пример напредването на възрастта, генетични фактори, опасности на специалността, метод на живот, тегло, пушене, бременност и други Трябва неотложно да се свържете с доктор при следните положения:

-          Болка, появила се след случай (автомобилна злополука, рухване от високо и др.);

-          Болката в гърба е продължителна и се засилва;

-          Болката в гърба продължава повече от четири до шест седмици;

-          Болката в гърба се усилва и не отшумява след отмора и банкет на болкоуспокояващи (като ибупрофен);

-          Болката е доста мощна през нощта и от нея се събуждате;

-          Болката в гърба е съпроводена от болки в корема;

-          Организмът ви се отпуска и мускулите на краката омекват;

-          Болката е съпроводена от всеобщо чувство за уязвимост и изтръпване в крайниците – краката или ръцете.реглеждат гратис пациенти
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР