Необходимите мерки за въвеждане на нова организация на тежкотоварния трафик

...
</TD
>Необходимите мерки за въвеждане на нова организация на тежкотоварния трафик
Коментари Харесай

Реорганизация на тежкотоварния трафик в Русе

Необходимите ограничения за въвеждане на нова организация на тежкотоварния трафик при Дунав мост в Русе се дискутираха по време на провелата се през днешния ден среща в града. Сформираната Междуведомствена работна група сред МТС, Министерство на регионалното развитие и Министерство на вътрешните работи обособи четири точки, позволяващи престои на тежкотоварни коли - Стара Загора, Велико Търново, Разград и Бяла за облекчение на трафика в град Русе, както и построяването на буферен паркинг.

“Интензивният трафик е повишен в пъти и ще бъде следен от виновните институции непрекъснато посредством въвеждането на пропускателен режим, с цел да не се натоварва придвижването в град Русе и облекчи прекосяването на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 1 “, съобщи заместник-министърът на превоза и известията Николай Найденов. “Идеята е по време на тези срещи да намерим решение в дълготраен проект, а не годишно да се търсят оптимални варианти’’, добави той.

Дискутиран беше и абстрактен план за облекчение на придвижването в града. Той планува южното платно в зоната на пътен възел " Тегра “, посока от Русе към Мартен, да стане с в двете посоки придвижване, както и да се вкара възбрана за прекъсване на моторни транспортни средства и в двете направления. Същевременно двете ленти на северното платно, т.е. в посока от Мартен към Русе в сектора от пътен възел " Тегра “ до кръговото на Индустриална зона, да се употребяват напълно за нареждане на чакащите камиони, като съответният сектор от платното ще бъде изцяло затворен за останалите участници в придвижването. Очакванията са описаната метаморфоза да обезпечи пропускливостта на придвижването в двете направления, като по този метод да се избегне опцията за основаване на тапи. При утвърждение на плана, той ще бъде осъществен.

След встъпването си в служба вицепремиерите и разпоредиха на виновните институции да изработят и приложат краткосрочни ограничения за нормализирането на гранично-пропускателните пунктове в страната. Министър Алексиев ще инициира среща със своя румънски сътрудник Сорин Михай Гриндяну за намирането на дълготрайни решения за ускорение на прекосяването през граничните пунктове сред двете страни.

Домакин на срещата бе Областна администрация Русе. Участие взеха регионалният шеф Анатоли Станев, кметът на града Пенчо Милков, представителите на виновните институции, бизнеса и кметовете на Мартен, Николово и Сандрово.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР