Немската езикова гимназия Гьоте“ спази традицията и отбеляза празника на

...
</TD
>Немската езикова гимназия Гьоте“ спази традицията и отбеляза празника на
Коментари Харесай

Немската гимназия в Бургас отбеляза празника си с фашинг карнавал

Немската езикова гимназия " Гьоте “ съблюдава традицията и означи празника на учебното заведение с така наречен Фашинг – аналог на типичния за Германия карнавал, който от епохи се свързва с пробуждането на естествените сили и с очакванията за изобилие и благоденствие.

Официални посетители на Фашинг - карнавала бяха Михаил Ненов – заместител - кмет " Образование, опазване на здравето, обществени действия и юношески политики “ в Община Бургас, Жанета Димитрова и Слава Гиздова-Петкова – старши специалисти от РУО-Бургас.

Началото бе обещано от зам.-кмета Михаил Ненов, който прикани възпитаници и учители да се включат в карнавала, който бележи началото на пролетта, като акцентира хубостта и значимостта на многообразието и себеизявата.

Ученици и преподаватели се превъплътиха както във кино и приказни герои, по този начин и в исторически персони от разнообразни столетия. Дворът на Немската бе пъстър с феи, пирати, служители на реда, римски легиони, мариачи, благородници, рок звезди, мислители и учени, пчелари, моряци, облици от разнообразни националности и от националните вярвания.

В концертната част на събитието за положителното въодушевление на всички се погрижиха надарените ученици на гимназията: Стефания Кусева, Вера Колева, Ина Челебиева, Полина Георгиева, както и денс групата от VIII " в “ клас " Ти Ем Би “, танцовият дует " Team possible “ и Божидара Георгиева. В дефилето за най-интересна и истинска визия взеха присъединяване както възпитаници, по този начин и учители. Разбира се, излъчиха се спечелили, определени от публиката посредством онлайн гласоподаване.

Ученическият съвет, който бе уредник на Фашинг` 2024 година, приготви и благотворителен базар в помощ на болно дете.

Празник като този припомня, че животът е полезност, а веселието е методът човек да оцелява макар компликациите, да надмогва еднообразието в всекидневието, да преодолява разликите, да основава общественост.

Веселието сплотява и това се потвърди освен посредством еуфоричния дух, обзел всички присъстващи, само че и посредством красивите български хора, които се извиха в двора на гимназията на финала на събитието.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР