Негово Светейшество българският патриарх Неофит прие днес на среща кмета

...
</TD
>Негово Светейшество българският патриарх Неофит прие днес на среща кмета
Коментари Харесай

Негово Светейшество българският патриарх Неофит прие на среща кмета на Русе Пенчо Милков

Негово Светейшество българският патриарх Неофит одобри през днешния ден на среща кмета на град Русе Пенчо Милков, оповестиха от Българската патриаршия, оповестяват от Българска телеграфна агенция. 

Срещата се състоя в постройката на Софийска света митрополия, а в нея участваха Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум, Техни Преосвещенства -  Мелнишкият свещеник Герасим, основен секретар на Светия синод, и Белоградчишкият свещеник Поликарп - първи викарий на патриарха, както и Теодор Атанасов - шеф на кабинета на българския патриарх, и Ангел Младенов - секретар на Софийската света митрополия. 

По време на срещата кметът благодари за опцията да се срещне и получи благословението на Светейшия патриарх, и посочи ползотворната взаимна работа, която община Русе реализира с Русенската света митрополия. Пенчо Милков показа и за редица планове, в които общината и обществеността вземат интензивно присъединяване - в градежа на храмове, благоукрасяването на града, проучването на предмета " Религия " в учебните заведения, както и в голям брой начинания със прилежащите общини в Румъния. 

От своя страна Светейшият патриарх пожела здраве, сили и още доста триумф в трудовете на кмета на града, а на русенци съобщи своето благословение.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР