Наскоро Европейската комисия одобри финансиране за предпроектното проучване на новия

...
</TD
>Наскоро Европейската комисия одобри финансиране за предпроектното проучване на новия
Коментари Харесай

ЕК финансира проучване за новия мост над река Дунав при Русе

Наскоро Европейската комисия утвърди финансиране за предпроектното изследване на новия мост над река Дунав сред Гюргево и Русе, свързващ Румъния и България, заяви министърът на превоза Сорин Гриндяну, съобщи Romania-Insider.

Финансирането ще бъде обезпечено посредством Механизма за свързване на Европа (CEF), по-специално по съставния елемент за военна подвижност.

" Обсъдихме районната съгласуваност по оста север-юг, с акцент върху връзките сред Украйна, Молдова, Румъния, България и Гърция, както и пътни връзки като Молдовската автомагистрала (Плоещ-граничен пункт Сирет), планът Via Carpatia в границите на самодейността " Три морета “ и железопътни връзки ", сподели Гриндяну, представен от Economedia.

Тъй като мостът Калафат – Видин е издигнат от Министерството на превоза на България и е открит през 2013 година, мостът Гюргево – Русе II се чака да бъде издигнат от CNAIR (Румънската национална компания за автомагистрали и национални пътища).

Румънските управляващи ревизират болтовете на новия мост над река Дунав, като споделят, че по-голямата част от тях са безвредни.

Новият мост има за цел да обезпечи трансгранична съгласуваност сред Румъния и България, с цел да обезпечи равен пътен трафик. Общата стойност на договорите за осъществяване в границите на това заявление за финансиране се прави оценка на 13,8 милиона евро. Половината от парите ще дойдат от еврофондове. Срокът за осъществяване е 39 месеца.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР