Наемите на офиси в София са значително по-високи отколкото в

...
</TD
>Наемите на офиси в София са значително по-високи отколкото в
Коментари Харесай

Пловдив бие морските градове по наем на офисите

Наемите на офиси в София са доста по-високи в сравнение с в останалите огромни градове на страната. Затова доста компании обмислят опция да пренесат част от активността си от столицата в други обитаеми места.

В Пловдив наемите остават постоянни - към 9 евро /кв. м. на месец за площи клас А и към 5 евро/кв. м. за клас Б, написа в разбор на компания за недвижими парцели. Наличните офис площи клас А и Б в Пловдив доближиха 270 хиляди кв. м. По-голямата част от площите са ситуирани в крайградските региони (56%), една четвърт са в необятен център и единствено 19% - в центъра на града. Търсенето на офиси в Пловдив се дължи съвсем напълно на компании от сферата на осведомителните технологии и аутсорсинг промишлеността.

В София наличните офис площи са доста повече в сравнение с в идващите 10 най-големи града взети дружно. Предлагането на офиси клас А и Б в столицата надвишава 2,4 млн. кв. м. Наемите на офиси в здания клас А в столицата са приблизително 14 евро/кв. м., а за здания от клас Б са 10 евро/кв. м. Разбира се наемът за съответен офис зависи освен от вида на постройката, а и от редица други фактори като да вземем за пример има ли наоколо спирка на метрото, комфортен градски превоз, задоволително места за паркиране.

Наемите на офиси край морето са малко по-ниски в сравнение с в Пловдив. Във Варна междинните наеми остават непроменени - 8 евро/кв. м за офис площи клас А и към 5 евро/кв. м. за клас Б. Предлагането на модерни офиси във Варна надвишава 280 хиляди кв. м. Около 54% от наличните площи се намират в здания клас А. Повече от половината от общото предложение е в крайградските региони (55%), близо 23% са в необятен център, а останалите 22% са в центъра на Варна. Търсене на офиси във Варна има от представители на търговията на дребно, логистични компании и ИТ компании, написа " Труд ".

В Бургас междинните наеми за офиси клас А са 7,5 евро/кв. м., а за клас Б - 5 евро/кв. м. Предлагането на съвременни офиси в Бургас е по-малко в сравнение с в Пловдив и Варна и е едвам към 91 хиляди кв. м. В Русе наемите на офиси клас А са към 7 евро/кв. м., търсенето се дължи напълно на ИТ и аутсорсинг компании.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР