Над 100 души са се включили в подписка, организирана от

...
</TD
>Над 100 души са се включили в подписка, организирана от
Коментари Харесай

Над 100 души са се включили в подписка, организирана от жителите на Лозово

Над 100 души са се присъединили в подписка, проведена от жителите на бургаския квартал " Лозово “. От месеци те стачкуват поради забавянето на плана по построяването на водния цикъл в региона. Подписката е отправено до Община Бургас.

Основното искане на хората е приключването на ВиК ремонта в най-кратки периоди.  На извършената среща в Областната администрация през септември, беше дадено, че до края на октомври ремонтът ще бъде завършен. Хората показват, че са създали изследване, съгласно което все още следва полагане на тръби за чиста вода на напречните улици на ул. " Ястребино “, в сектора от ул. " Ястребино “ до ул. " Комуна “; ул. " Димитър Николов “ без пресечката сред ул. " Теменуга “ и ул. " Кремена “; улица " Ружа “ сред " Трети Март “ и " Ясенова Гора “; ул. " Роза “ от ул. " Димитър Николов “ към ул. " Комуна “. Съществуват към момента недоизградени разклонения за нова канализация.

Друго искане на хората е изцяло асфалтиране на всички улици в квартала. Изграждане на нови бордюри и тротоар. Вследствие на ремонтните действия улиците са напълно разрушени и е належащо слагането на асфалт от край до край, а не " закърпване “ на дупки, показват жителите.

Обезопасяване на изхода от квартал " Лозово “ е друго тяхно искане. Причината е, че през последните години са издигнати нови складови бази и трафикът се е нараснал. Според хората е належащо обезопасяване на кръстовището на ул. " Лозница “ и ул. " Одрин “. 

Хората желаят и главен ремонт на библиотеката.  Регулярна профилактика на спортното игрище, зоната с фитнес уреди. Обновяване на оборудванията в парка.

Оптимизиране на разписанието на " Бургасбус “ е друго тяхно искане. Според жителите, би трябвало да се вземе под внимание образователният график на учениците, натовареността в пиковите часове и неналичието на комфортни линии за работещите до късно, предава БНР.

Хората допълват, че би трябвало да се усъвършенства и връзката сред жителите на квартала и общинската администрация.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР