На сесията на 07.03.2023 г. на Общински съвет-Пловдив беше

...
</TD
> На сесията на 07.03.2023 г. на Общински съвет-Пловдив беше
Коментари Харесай

Община Пловдив с допълнително уточнение за приема в първи клас

На сесията на 07.03.2023 година на Общински съвет-Пловдив беше призната смяна в критериите за банкет на възпитаници за идната образователна 2023/2024 година.

Остават досегашните критерии, в които съществена тежест има адресната регистрация и уседналостта, като е прибавен нов аршин за децата, които приключват предучилищното си обучение в детските градини, прилагащи Монтесори педагогика.

За тях се плануват спомагателни 2 точки, в случай че родителите желаят децата им да продължат образованието си в паралелките, работещи по Монтесори. Такива паралелки все още има единствено в 4 общински учебни заведения - СУ " Св. Св. Кирил и Методий “ в регион " Западен “, ОУ " Екзарх Антим I “ в регион " Централен “, СУ " К. Величков “ в регион " Южен “ и СУ " Св. Седмочисленици “ в регион " Тракия “.

Тъй като децата получават надлежно 120, 90 или 60 точки за адрес в региона на учебното заведение, съгласно уседналостта, то спомагателните 2 точки за миналите образование по Монтесори няма да са спънка за банкет на децата от региона на учебното заведение. При кандидатстване в останалите паралелки в цитираните нагоре учебни заведения тези 2 точки няма да се употребяват.

Другата смяна в критериите е обвързвана с адресната регистрация на децата. При промяна на адреса (настоящ или постоянен), когато последният и предходният адрес са в региона на едно и също учебно заведение, ще се взема под внимание регистрацията на предходния адрес за установяване на уседналостта. Това ще се ползва единствено за изменени адреси през последните 3 години, които дефинират точките за класиране.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР