На проф. д. ик. н. Асен Конарев да бъде присъдено

...
</TD
>На проф. д. ик. н. Асен Конарев да бъде присъдено
Коментари Харесай

Проф. Асен Конарев става Доктор хонорис кауза на УХТ- Пловдив

На проф. д. ик. н. Асен Конарев да бъде присъдено званието " Доктор хонорис идея “ на Университета по хранителни технологии, реши Академичният съвет.

Предложението направи деканът на Стопански факултет проф. доктор инж. Валентина Алексиева по самодейност на катедра " Икономика, предприемачество и ръководство “. Проф. Конарев е предан напълно на просперитета и издигане престижа на Университета по хранителни технологии – Пловдив, стимулира предлагането тя. Той е извънреден ерудит и престиж, почитан професор освен в УХТ, само че и в университетските среди в България. Има над 250 научни изявления. Проф. Конарев е основен редактор на списание " Финанси “. Любим учител е на генерации студенти, които вдъхновявани от неговата харизма и образец поемат с убеденост по пътя на предприемачеството. Част от тях към този момент заемат водещи позиции във висшия мениджмънт.

Проф. Конарев повече от 30 години е изпълнителен шеф и ръководител на управителния съвет на " Корпорация за технологии и нововъведения “ АД. През годините взе участие в неправителствения бранш у нас като член на националните управления и съучредител на Сдружение " Регионални научно-техническите съюзи “ в Дома на науката и техниката в Пловдив, Фондация " Международен институт за проучване на кооперациите – Пловдив “ и други Почетен член е на Федерацията на научно-технически съюзи в България.

През 2002 година проф. Конарев е награден със златен орден " Проф. Асен Златаров “, през 2005 година – със златна значка на Федерацията на научно-техническите съюзи.

Пет години по-късно е почетен с почетния знак на град Пловдив за " Съществен принос в развиването на града, заслуги към неговите жители и забележителни триумфи в развиването на българската просвета “.

Много съм удовлетворен, когато академичната общественост е отворена към хора със заслуги към УХТ, съобщи пред Академичния съвет ректорът проф. Моллов. Според него присъждането на почетното звание на проф. Конарев е изцяло справедливо и може би малко позакъсняло.

" Добрият учител би трябвало да е отворен за света и най-много към бизнеса – това е урокът, който съм научил от него още като студент, сподели ръководителят на Общото заседание доцент Кирил Михалев. – Всички, които сме имали достойнството да бъдем негови студенти, знаем, че неговият принос за УХТ е неоспорим. “
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР