На 2 ноември, от 18.00 часа, в Екомузей с аквариум

...
</TD
>На 2 ноември, от 18.00 часа, в Екомузей с аквариум
Коментари Харесай

Изложбата Чудесата на природата: от семе до гора може да бъде видяна и в Русе

На 2 ноември, от 18.00 часа, в Екомузей с аквариум ще бъде открита изложбата " Чудесата на природата: от семе до гора "  на природозащитната организация WWF,

оповестиха от Регионалния исторически музей в Русе. Експозицията наблюдава, както процеса на възникване на горите, по този начин и пъстрия растителен и скотски свят, който пазят. Изложбата съдържа значима информация за биоразнообразието по нашите географски ширини, както и любопитни елементи за залесяванията.

Представени са четири вида гори, които са предпочитани за запазване в цяла Европа. Посетителите ще се срещнат и с най-съществените закани за тях, провокациите пред тяхното запазване и възобновяване. Русе е третата спирка от турнето на изложбата " Чудесата на природата: от семе до гора " след София и Бургас. Може да бъде забелязана в Екомузей с аквариум до 28 декември.

Горите са най-големите хранилища за въглероден диоксид след океаните и играят основна роля за регулирането на климата на планетата. Освен това те обезпечават ресурсите, нужни за съществуването на живите организми – питейна вода, чист въздух и първични материали за сила. Също по този начин горите са скъпи естествени екосистеми и дом на богато биологично многообразие, което намира в тях храна и подобаващи местообитания за основаване и развъждане на поколение.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР