На 16 април гостуващият в рамките на ННП Българистика“ проф.

...
</TD
>На 16 април гостуващият в рамките на ННП Българистика“ проф.
Коментари Харесай

Проф. д.ф.н. Петър Сотиров изнесе публична лекция в ЮЗУ Неофит Рилски

На 16 април гостуващият в границите на ННП " Българистика “ проф. д.ф.н. Петър Сотиров изнесе обществена лекция на тематика " Българите в чужбина – живот (поне) с два езика “. С огромен интерес студенти и преподаватели наблюдаваха лекцията, в която проф. Сотиров приказва за взаимното навлизане сред езиците и за резултатите от тях, за видовете билингвизъм и компетентностите на другите езикови нива. Темата професорът показа с възприятие за комизъм и въз основа на своя житейски път осветли въпроса за диглосията.

Проф. Сотиров е одобрен академик българист, който работи в региона на социолингвистиката, когнитивната филология, етнолингвистиката в Университета " Мария Кюри-Склодовска “, Люблин, Полша.

Той гостува във Филологическия факултет на ЮЗУ " Неофит Рилски “ по покана в границите на Националната научна стратегия " Развитие и одобряване на българистиката в чужбина “. В рамките на своя двумесечен престой проф. Сотиров ще изнесе поредност от лекции, а в програмата му са планувани още обучителен семинар със студенти,  съвещания с млади учени докторанти и дипломанти в региона на българистиката, както и осъществяване на научни проучвания, които ще бъдат оповестени.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР