На 15-та минута трябва да има движение на спешен автомобил

...
</TD
>На 15-та минута трябва да има движение на спешен автомобил
Коментари Харесай

11 служби на крак - показно на терен за сериозните инциденти до Пловдив

" На 15-та минута би трябвало да има придвижване на незабавен автомобил към случая - кола за спешна помощ, пожарна ". Това каза заместник регионалният шеф Атанас Ташков преди началото на съвместно обучение за реакция на съставните елементи на Единната избавителна система. Днес те направиха показно обучение какви са дейностите им при настъпило ПТП, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Ташков показа, че то е по отношение на годишния проект на регионалната комисия за безопасност на придвижване по пътищата. 

План-сценарият на учението предвиждаше верижна злополука на автомагистрала " Тракия “, която е провокирана от влошени метеорологични условия.

В симулацията вземат участие два автомобила, камион и рейс, с доста потърпевши, в това число и деца. В един от леките коли е зародил даже и пожар.

Заместник регионалният шеф показа, че това е тест на единната спасителна система, по какъв начин сработват институциите и по какъв начин се реагира при действителен случай.

Той уточни, че всяка година има подобен вид образование - предходната година по пътя към Чепеларе. 

" Сега ще видите по какъв начин ще подадем сигнал на 112 и ще забележим, по какъв начин се предава информация, кой идва и какви ограничения са планувани. Правим го, с цел да сме по-подготвени при същински подобен случай. ", сподели той.

Мъжът дефинира, че пожарната и полицията са водещите институции при една такава обстановка, а по-късно е центъра за незабавна помощ, както и при потребност РЗИ. Той добави, че пътна сигурност също би трябвало бъдат там.

Най-важни в този вид учения са изводите, които се вършат след тях, а точно времето за реакция и неналичията на службите. Той показа, че се прави преглед и се дават рекомендации.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР