На 15 август на Голяма Богородица се очаква да стартира

...
</TD
>На 15 август на Голяма Богородица се очаква да стартира
Коментари Харесай

Предизборно правят първа копка на двете спортни зали в Западен

На 15 август на Голяма Богородица се чака да започва първият стадий от строителните действия на двете зали в регион “Западен " разбра Plovdiv24.bg . Това ще се случи единствено два месеца преди изборите за локална власт.

Информацията бе доказана от строителя на обекта - компания “Парсек груп " в лицето на шефа Бончо Бончев и заместник-кмета “Спорт, юношески действия и обществена политика ", който е и възложител на поръчката. 

Въпреки че на последната сесия бяха взети част от средствата за плана за към 750 000 лв. въпреки всичко строителството ще започва, а средства има, увери заместник-кмета Титюков.

, като би трябвало да завърши до 23 декември 2024 година Това са следващите спортни обекти, които Общината планува в този мандат, след двата футболни стадиона, строителството сега на зала “Дунав " за към 20 типа спорт и опитите (досега неуспешни) за закупуването на зала “Строител ". 

След като първата социална поръчка за залите в “Западен " беше прекъсната поради съществени несъответствия по документите предходната година, втората завърши с победител, като се усили и цената от 5,7 млн. лева на 6,7 млн. лева Заради поетапното обезпечаване на финансовия запас за осъществяването на поръчката строителството ще бъде изпълнено в две етапи. 

Припомняме, че са планувани да има общо три обекта - два от които здания близнаци -  с идентични габарити, височина и едноетажни. В средата ги сплотява монолитно тяло на два етажа с обслужващи пространства и заведение. 

Едната подготвителна зала се за тренировки по волейбол на децата на ВК “Марица ", а другата по баскетбол за БК “Академик ". Залите ще са оборудвани с преносимо спортно съоръжение за съответния спорт; преносими скамейки за запаси, треньори и наблюдаващи (7 броя по 5 места за всяка зала, т.е. по 35 места за всяка зала или общо 70.

Преди време даже кметът беше възразил за дребното на брой места, само че това по този начин и не е промени); електронно табло за отчитане на резултати и бюра за съдии.

В междинното тяло са ситуирани следните пространства:

На първия етаж - зона за кафе-бар с потенциал до 23 места; санитарно помещение за гости, планувано и за хора в неравностойно положение; съблекални за всеки тим и санитарни пространства към тях; хранилища, техническо помещение.

На втория етаж: стаи за треньори и съдии със санитарни пространства към тях; зала за разгряване на спортистите със съблекални и санитарни пространства. Второто равнище ще се употребява единствено от участниците в спортните мероприятия.

Залите ще са със стоманена структура. Предвижда слагането на фотоволтаични панели на покривната повърхност над двете зали, които ще генерират огромна част от употребяваната сила, нужна за действието на постройката. Ще има и паркинг с един вход/изход и общ потенциал 41бр. паркоместа, 14 от които са отделени с контролиран/ограничен достъп - преграда.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР