На 14 септември 2023 г., от 11 часа, в заседателната

...
</TD
>На 14 септември 2023 г., от 11 часа, в заседателната
Коментари Харесай

Представяне на книга на проф. Рефетов в Русенския университет

На 14 септември 2023 година, от 11 часа, в заседателната зала на Ректората на Русенски университет " Ангел Кънчев “ ще се състои показване на книгата " История на рода Рефетови “ с създател доктор Веселина Антонова и преводач Вяра Попова.

Проф. Самуил Рефетов е Доктор Хонорис Кауза на Русенския университет от 2019 година по предложение на Факултета по публично здраве и здравни грижи.

Проф. Рефетов е знаменит академик с български корени, роден в Русе. Книгата споделя за фамилната история на рода Рефетови и атмосферата в Русе от основаването на еврейската общественост тук в края на ХVІІІ в. до 40-те година на ХХ в., когато геополитическите събития след края на Втората международна война принуждават семейство Рефетови, както и стотици други еврейски фамилии, да изоставен родината.

Двуезичното издание (на български и британски език) по занимателен метод пресъздава спомените на Самуил Рефетов за живота в родния град и другарствата, устояли на времето и пространството.

Проф. Рефетов ще участва на събитието в Русенския университет дружно със брачната половинка, дъщерите си и доста фамилни другари.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР