Мирослав Камбуров се изправи днес пред Окръжен съд - Пловдив

...
</TD
>Мирослав Камбуров се изправи днес пред Окръжен съд - Пловдив
Коментари Харесай

Този шофьор блъсна и уби пиян пешеходец, но няма да влезе в затвора

Мирослав Камбуров се изправи през днешния ден пред Окръжен съд - Пловдив по обвиняване в причиняване на гибел по несъобразителност, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Според обвинителния акт 28-годишният животновъд от Куклен блъснал пешеходец на пътя сред летище " Пловдив " и КЦМ, след което избягал от избягал от местопроизшествието.

Инцидентът е станал на 3 юли 2022 година към 01,00 часа през нощта. Камбуров е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, като е карал тежкотоварен автомобил " Мерцедес 308 " със скорост от 85 км/час и не се е съобразил с съответните условия на видимост. Починалият Иван Владимиров обаче е бил много пийнал, защото откритото количество алкохол в кръвта му е било 2,46 промила.

В правосъдната зала Мирослав Камбуров призна виновността си и одобри напълно всички обстоятелства и условия, разказани в обвинителния акт. Така наказването му ще бъде понижено с една трета. Обвиняемият обаче ще чуе присъдата си на 23 май от 10,30 часа, когато бе планувано идващото съвещание.

Делото не завърши през днешния ден, защото съдията отхвърли да конституира един от наследниците на умрелия като частен обвинител, защото молбата му не бе подадена съгласно условията на закона. Самият просител обаче има право да апелира това решение в 7-дневен период и заради тази причина не бе даден ход на делото всъщност.

По всяка възможност Мирослав Камбуров няма да влезе в пандиза, а ще получи условна присъда. В момента той е с отнета шофьорска брошура и със възбрана да напуща страната. След края на днешното разпоредително съвещание обвиненият съобщи пред кореспонденти, че е карал на къси светлини и не е видял, че на пътя има човек.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР