Мерките за безопасност на движението по пътищата обсъдиха областният управител

...
</TD
>Мерките за безопасност на движението по пътищата обсъдиха областният управител
Коментари Харесай

Областният управител обсъди мерките за безопасност на движението с Автомобилна администрация

Мерките за сигурност на придвижването по пътищата разискаха регионалният шеф на Русе Данаил Ковачев и шефът на Регионална дирекция " Автомобилна администрация “ Венцислав Шахънов. По време на срещата Ковачев уточни, че е нужен ефикасен надзор за възстановяване на транспортната сигурност.

" Разчитам на целенасочена и взаимна работа с всички виновни институции в тази сфера “, разяснява Ковачев. От своя страна Шахънов увери регионалния шеф, че целогодишно текат засилени инспекции при транспорта на пасажери и товари. Следи се най-много за техническата редовност на моторните транспортни средства, както и дали водачите съблюдават регламентираните почивки. Инспекторите ревизират и дали не са претрупани камионите. Контролът се прави както през светлата, по този начин и през тъмната част на денонощието.

Обсъден бе и казусът с нерегламентираните транспорти, които нормално през лятото се усилват. Според Ковачев би трябвало да се направи всичко допустимо, с цел да се пресече противозаконното превозване на пасажери и артикули, което заплашва живота и здравето на хората, а също по този начин ощетява и действителната стопанска система.

Директорът на " Автомобилна администрация “ Венцислав Шахънов уточни, че и по този проблем се работи интензивно, като от институцията бележат прогрес.

За първите шест месеца на тази година от Регионална дирекция " Автомобилна администрация “ са съставили и издали 1899 наказателни постановления на обща стойност 734 808 лева От там твърдят, че основен приоритет пред тях продължава да бъде образованието на младите водачи. " Много добре осъзнаваме нуждата от това да пазиме хората по пътищата, което ни предизвика да влагаме всички налични запаси “, показа Шахънов.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР