Кръгла маса на тема Мисия три в едно – училище,

...
</TD
>Кръгла маса на тема Мисия три в едно – училище,
Коментари Харесай

В Русе обсъдиха как да си сътрудничат родители, учители и ученици 

Кръгла маса на тематика " Мисия три в едно – учебно заведение, родители, възпитаници “ се организира в Регионалната библиотека " Любен Каравелов “. Организатори на събитието са Община Русе и ОУ " Олимпи Панов “, а модератор бе Мая Михайлова от Сдружение " Българо-Румънски трансграничен институт по медиация " /БРТИМ/.

Родители и педагози се срещнаха с новите моменти от активността на учебното заведение, които се осъществят по план “Интегрирани ограничения за обществено и просветително включване на уязвими групи на територията на Община Русе ".

Специален музикален привет към участниците насочи вокалната група към ОУ " Олимпи Панов “ с началник Мария Кочева. Представени бяха дейностите на Доброволческия клуб към учебното заведение с началник Диана Рачева и на Родителския клуб, който се управлява от Юлияна Стефанова.

Събитието се трансформира в трансгранично, с помощта на гостите от учебно заведение " Смералда Георгиу “ от гр. Търговище, Румъния, които показаха опита си при взаимоотношението с родителите.

Директорът на ОУ " Олимпи Панов “ Вергилия Грънчарова показа по какъв метод се ползва моделът на взаимоотношение с родителите, както и новите действия за учениците – часове по вяра, взаимни действия с родители, отбелязване на значими празници, съдействие с БЧК, Дневен център " Рализ “, БРТИМ и детски градини наоколо до просветителната институция - ДГ " Пинокио “ и ДГ " Русалка “.

Модераторът Мая Михайлова показа и резултатите от изследване за настройките на родителите към просветителната интеграция и културното разнообразие в просветителна среда, оповестиха от. 

Кръглата маса е част от активност № 6 на план BG05M9OP001-2.056-0007-2014BG05M2OP001-C01 " Интегрирани ограничения за обществено и просветително включване на уязвими групи на територията на Община Русе “ с бенефициент – Община Русе.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР