Коментар в социалните мрежи на писателя от Пловдив Недялко Славов.

...
</TD
>Коментар в социалните мрежи на писателя от Пловдив Недялко Славов.
Коментари Харесай

Пловдивски писател: Мили българи, спасявайте се! Връщайте се към пустите къщи на родителите си и не ги продавайте!

Коментар в обществените мрежи на писателя от Пловдив Недялко Славов. Неговата теза е,  че сегашното ни потомство е сериозно за оцеляването на българската ни нация.

Прочетете за какво счита по този начин:

" Всъщност какъв брой избавително е това, че ние, българите, сме трето потомство селяни. Че инстинктите ни още не са затрупани дефинитивно от бетонната цивилизация. Че към момента сме в действителното съществуване.

Всъщност настоящето ни потомство е сериозно за оцеляването на българската ни нация. И не инцидентно международните манипулатори вършат всичко допустимо то по бързо да се оттече по своя ред. За да дойдат цифровизираните биологични единици на световния концлагер – без родова памет, без духовното днк на своя логос, без своето българско съзнание.

Затова, благи българи, спасявайте се до момента в който можете. Връщайте се към пустите къщи на своите родители, не ги продавайте! Захвърлете в тревите на босоногото детство своите деца! Правете го най-малко през летните месеци на ваканциите им. Скрийте пластмасовите им убийци, телефоните, изтръгнете зарядните устройства от почтените им главици. Научете ги да държат мотика, научете ги каква е разликата сред свраката и гаргата, сред славея и врабчето, сред кокошката и петела, сред липата и ореха.

Залепете им по една светулка на челата, научете ги да изслушват щурците. Заведете ги в селската църквица, да помиришат чемшир, да вдишат здравец, да видят пламък на мушкато, да чуят гърмеж на свещица, да ги допре Христос. Дори тези стотина летни дни стигат, с цел да задържите децата си в света на Бога. Рушете матрицата, връщайте се към земята, преди да са ни я взели и нея, върнете децата ни в живота през спешните изходи на Природата. Само тя е спасението. "

Недялко Славов е притежател на национални награди за лирика и прозаичност, измежду които Национална премия за лирика " Иван Николов “ за сборника с поеми и стихотворения " Мраморни години “, Национална премия за литература " Христо Г. Данов “ за романите " Фаустино “ и " Камбаната “, Награда " Хеликон “ за нова българска художествена прозаичност за романите " 432 херца “ и " Камбаната “, както и голям брой литературни номинации.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР