Кметът поздрави и награди учениците от бургаската гимназия по строителство

...
</TD
>Кметът поздрави и награди учениците от бургаската гимназия по строителство
Коментари Харесай

Наградиха учениците от ПГСАГ Кольо Фичето, чийто проект бе отличен от БАН

Кметът поздрави и награди учениците от бургаската гимназия по строителство и архитектура " Кольо Фичето “, които в края на предходната година бяха удостоени с първото място в ІХ-та сесия на Ученическия институт на Българската академия на науките за разработка, отдадена на историята на остров Света Анастасия и рибарско населено място Ченгене скеле. Своите похвали и пожелания за нови триумфи насочи и зам.-кметът по просвета, туризъм и спорт Диана Саватева.

" Споделих с децата концепцията за плана и те изявиха предпочитание да създадат план за Острова и на 2 декември го защитихме пред Българска академия на науките. Получихме доста висока критика. Само две точки бяха отнети за потребления жанр в създаването. Децата се показаха в действителност ослепително и бяха доста горди с постигнатото “, описа учителят им по история и теоретичен началник на ученическия план Петя Кудева.

Проектът на Христо Химитлийски от Х клас, Стоян Добрев, Магдалена Стоянова и Румяна Драгнева от ХІІ клас – " Остров Св. Анастасия и Ченгене скеле – минало и настояще “, бе класиран в раздел " Хуманитарни науки “, научна област " Социални връзки “, където бяха показани 10 училищен плана от цялата страна и получи най-висока критика. Ръководител на плана е учителят им по " История и цивилизация “ Петя Кудева, а съветник на създаването – Яна Иванова, организатор в Регионалния исторически музей – Бургас.

На срещата участваха учениците Георги Балев и Венелина Добрева, които дружно с Христо Химитлийски, взеха присъединяване в XXX-ия народен конкурс " Родолюбие “, като разработките им също бяха отличени с призови награди.

Учениците споделиха впечатляванията си от визитата на остров Света Анастасия и кое най-вече ги е стимулирало да работят по плана, като една част от тях демонстрират интерес към историята му, а други – към причудливите скални формирувания.

На срещата участваха още шефът на остров Света Анастасия Павлин Димитров, шефът на Оперативна програма " Туризъм “ в Община Бургас Радовеста Стюърт и началникът на общинския отдел " Туризъм “ Росалина Димитрова.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР