Кметът Пенчо Милков връчи златна значка на популярната естрадна певица

...
</TD
>Кметът Пенчо Милков връчи златна значка на популярната естрадна певица
Коментари Харесай

Кметът Пенчо Милков награди певицата Росица Борджиева със значка Русе

Кметът Пенчо Милков връчи златна значка на известната естрадна певица от Русе Росица Борджиева.

  " Енергията, която носиш, и любовта към България, са изключителни. Благодаря ти, че държиш на родния град, показваш хубостта и опциите му и си негов дипломат, без значение къде по света се намираш “, поздрави я кметът, връчвайки ѝ значката с герба на Община Русе.

" Няма по какъв начин възприятията към града, в който си израснал, да са по-различни. Още повече, когато излезеш на открито, виждаш по какъв начин хората там обичат и почитат родното си. Затова непрекъснато описвам за Русе - за историята, архитектурата, културата, градините, хората, музикалните обичаи “, показа певицата.

Обсъден бе и идният ѝ през идната година юбилеен театър, както и опцията за написването на ария, отдадена на Русе.

Постигнала известност в българската сцена през 80-те години, Росица Борджиева популяризира страната ни и с достиженията и творчеството си е мотив за горделивост освен за русенци.

Тя е родена в Русе на 20 април 1954 година Учи акордеон и солфеж в музикалната школа при читалище " Ангел Кънчев “, пее и в хор " Дунавски талази “. Завършва Икономическия колеж, само че още като ученичка  стартира да пее във вокално-естраден състав към Младежкия дом. На обзор на юношески сформира я вижда Вили Икономов, тогава началник на оркестър " Северно зарево “. Така стартира музикалната кариера на Росица Борджиева. След 1989 година тя живее в Италия. където се трансформира с дипломат на българския дух и изкуство.

За корените, които я връщат съвсем всяка година в България, Борджиева споделя: " В Италия аз съм една добре посрещната гостенка, италианка в никакъв случай няма да стана, първо тъй като където отида корени не пущам. Моите корени са надълбоко тук, аз съм човек, който като темперамент съумява да се приспособява и разпространявам гордо българското знаме с музиката на всички места “
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР