Кметът на Тракия даде символичния старт на кампанията Весели очички

...
</TD
>Кметът на Тракия даде символичния старт на кампанията Весели очички
Коментари Харесай

От Тракия стартира петата кампания за прегледи на очите на децата

Кметът на " Тракия " даде символичния старт на акцията " Весели очички " в детска градина " Червената шапчица “.

За пета година уредниците на самодейността - трите пловдивски Лайънс клуба – " Пловдив-Филипополис “, " Пловдив ", " Евридика " и Национален център за рехабилитация на слепи ще осъществят профилактични прегледи на очите на децата от подготвителните групи на пловдивските детски заведения в партньорство с шестте районни кметства в града. Изготвена е стратегия, по която е проведено поетапното проучване на децата от групите в детските заведения.

Изследването се осъществя безконтактно, със специфичен уред, който посредством тон и картина притегля вниманието на детето, очите му се улавят в бял правоъгълник и могат да се проучват. Изследването е автоматизирано, като се ревизира роговицата на очите, прави се проучване за далекогледство и късогледство, съпоставят се размерите на зеницата на двете очи.

" Приветствам всяка самодейност, ориентирана към запазване на детското здраве. Благодаря на уредниците за положителното съдействие и за тази акция, която към този момент се трансформира в традиция ", съобщи кметът на " Тракия ".

" Изключително сме радостни от обстоятелството, че се записва все по-голям интерес към профилактиката на детското зрение, както от родители, по този начин и от учители. Самият факт, че някои от екипите на детските заведения са създали връзка непосредствено с персоналните лекари на децата е доказателство за построеното взаимно доверие и партньорство в здравното обгрижване на подрастващите малчугани ", споделят уредниците.

Децата, при които се установяват отклонения в параметрите на зрението, се съветват от експерти за назначение на съответно лекуване. Бързите и съответни дейности при регистрация на отклонението в параметрите на зрението довежда до сполучливо лекуване, още до момента в който не са се отключили съществени проблеми.

Целта на уредниците на Кампанията " Весели очички “ е да бъдат открити в точния момент отклонения в зрението и болести на очите, да бъде обезпечено сполучливото им лекуване, още до момента в който не са отключили съществени проблеми за децата.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР