Кметът Димитър Николов издаде заповед за преминаване на бургаските детски

...
</TD
>Кметът Димитър Николов издаде заповед за преминаване на бургаските детски
Коментари Харесай

Бургаските детски градини минават в летен режим

Кметът Димитър Николов издаде заповед за прекосяване на бургаските детски градини в летен режим на работа. В нея категорично се упоменава, че при образуване на сборни групи в детските градини през летните месеци, броят на децата в смесената група не би трябвало да надвишава 25.

Организацията на летния режим в детските градини следва да включва още осъществяване на утринна гимнастика и закалителни процедури навън, обезпечаване на удобни условия за престой навън посредством сенници, шатри, постелки на сянка, обезпечаване на подобаващи места за предпазване на шишенцата с питейна вода на децата и подобаващи играчки и принадлежности за игра на открито.

Когато децата са вътре в градините, шефовете би трябвало да обезпечават естествена температура в занималните и спалните пространства, поради бързо покачващите се температури през летните месеци.

В заповедта на кмета категорично се споделя още, че при оповестяване на конкурс за вакантна служба в детската градина, в комисията по асортимент наложително следва да бъде включен и родител /член на публичния съвет/.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР