Каква магия крие обработката на стъкло, как се работи с

...
</TD
>Каква магия крие обработката на стъкло, как се работи с
Коментари Харесай

Много интересно събитие предстои на Ченгене скеле

Каква магия крие обработката на стъкло, по какъв начин се работи с пещ за издухването му и изкуство ли е това или поминък? Отговори на тези въпроси може да откриете тази събота в КТК " Ченгене скеле “, в случай че бъдете част от едно атрактивно събитие.

Само на 14 октомври от 12.00 ч. можете да видите креативен демонстрации онлайн край морския бряг. Това ще се случи в границите на интернационален план " Духано стъкло “ и конфигурирана пещ за издухване на стъкло. Проектът е проведен от компетентност " Дизайн на порцелан и стъкло “ в НХА, която през 2023 година отбелязва своята 50-годишнина.

Специално за събитието в събота, в 11.00 ч. от Магазия 1 ще бъде осъществен курс с транспортен съд до КТК " Ченгене скеле “. Той ще дебаркира назад в Бургас в 15.00 ч. Побързайте да запазите място и да извършите своята резервация на тел. 0882 004 124.

В туристическия комплекс ще ви чака ръководителят на плана е ас. доктор Елизар Милев от Националната художествена академия дружно със студенти и преподаватели от Националната художествена академия в Лвов (Украйна), Националния университет по изкуствата в Букурещ (Румъния), Националната художествена академия (България) и художниците от Нидерландия Ед ван Дайк (Ed van Dijk) и Хари Баптист (Harry Baptist). Ръководител на плана е ас. доктор Елизар Милев от Националната художествена академия.

Съботният ден ще е и чудесна опция да разгледате тематична галерия на участниците в плана в експозиционната зала на КТК " Ченгене скеле “. Както и да надникнете в експозиционни къщички " Тайфа “, " Бурунтия “ и " Евксински понт “ - странствуване из историята на Черно море, рибарските традиции и обичай на морските вълци.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР