Живеещи на разкопаната улица Петър Стоев в Пловдив подготвят протест

...
</TD
>Живеещи на разкопаната улица Петър Стоев в Пловдив подготвят протест
Коментари Харесай

Живеещи на разкопана пловдивска улица се вдигат на протест

Живеещи на разкопаната улица " Петър Стоев " в Пловдив приготвят митинг идващия вторник. Х и провеждат проява с вяра управляващите най-сетне да чуят за казуса им и да подхващат ограничения, предава Plovdiv24.bg .

Жителите от региона възнамеряват да блокират за час кръстовището сред бул. " Никола Вапцаров " и улица " Михалаки Георгиев " на 19 септември от 7,30 до 8,30 ч. 

Улицата е разкопана от месеци за замяна на водопровода и канализацията. Новите тръби са поставени, само че не са заровени. Смрадта от фекалии е непоносима поради топлото време, а жителите настояват, че от много дълго време не са виждали служащи на обекта. По проект, ремонтът на " Петър Стоев " би трябвало да завърши доникъде на 2024 година,

" Получили сме задатък, само че имаме да получаваме още 9,668 млн. без Данък добавена стойност " - сподели за медията ни Бончо Бонев, шеф на една от компаниите в консорциума, който прави ремонта.

Изплащането от страна ВиК е регулярно, а по-голяма част от тези 10 милиона са индексации, които се разплащат по различен ред - след утвърждение от Управляващия орган, защото планът се осъществя с европейски средства, разяснява представителят на водното сдружение инж. Антон Гълъбов. 

Нито един строителен обект не може да се спре своеволно, а би трябвало да стане с  по този начин наречения " Акт 10 ", който се издава от комисия с представители на надзора, възложителя и изпълнителя след инспекция на място.

Ремонтът на улица " Петър Стоев " е част от огромния план на ВиК за създаване на  Южния обходен колектор на стойност 100 милиона лв.. Обектът се извършва от ДЗЗД " Еко план Пловдив ". В консорциума участват  " Интерхолд ", " ТЕС кънстракшън груп " (по настоящем " Парсек билд " ) и " ВиК Инфраструктурно планиране ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР