Жителите на район Тракия имат реален шанс да се сдобият

...
</TD
>Жителите на район Тракия имат реален шанс да се сдобият
Коментари Харесай

Добра новина за живеещите в Тракия, те обаче не я искат

Жителите на регион " Тракия " имат действителен късмет да се снабдят в нова детска ясла, показа пред кореспондент на Plovdiv24.bg кметът на региона.

Назад в годините Община Пловдив е определила мястото сред блоковете  41,42,43, 47, както и още няколко в " Тракия " за детски заведения - ясли, градини и учебни заведения.

" Въпросният терен е бил определен за детска ясла още преди аз да стъпя в служба. В моята предизборна кампания първа точка и най-важното за мен е изработката на детската ясла. ", сподели Гатев.

Той ни показа, че към 31 декември 2023 броят на децата без места в яслите е бил 150. В края на февруари 2024 година цифрата е повишено на над 200. Определи обстановката като сериозен недостиг. 

" Задействах цялата процедура, с цел да можем да създадем плана за  кандидатстване от държавния бюджет на стойност - 4,5 милиона за финансирането на детската ясла. Тези средства са непостижими за Община Пловдив. Големи са възможностите да получим парите и да я изградим. "

Капацитетът на яслата ще бъде 8 групи или към 240 места за възраст от 0 до 3.

" В най-хубавия случай сега, когато се построи, ще задоволим потребността на региона. Вървим с темпото на казуса. "

Според него построяването на една нова ясла ще се отрази позитивно.

" Емоционален е моментът с живущите, тъй като към техните блокове се строят някои комплекси и са чувствителни на тази тематика. "

Гатев не можа да конкретизира по кое време може да стартира строителството.

" Проектът към този момент е подготвен и благодарение на кметът планът към този момент кандидатства и по програмата на МОН. Оттам, когато към този момент имаме гаранция за средствата и че ще бъдем утвърдени, ще стартираме всички процедури по изглаждане на яслата, социална поръчка, интервала за кандидатстване и обжалване. Искрено се надявам в границите на този мандат да бъде приключена. "

Гатев добави, че се посетил организирано спонтанно заседание на жителите и е обяснил обстановката.

" Или да имаме късмет да вземем пари и да създадем тази ясла. Или да изтървем шанса страната да ни финансира, в случай че изберем различен терен и бъдещето й да не бъде ясно ".

Междувременно тази заран се организира митинг против строежя на въпросната детска ясла. Живеещи в близост настояват, че тя би трябвало да се построи някъде другаде, с цел да се резервира зелената повърхност сред блоковете.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР