Известният русенски художник Николай Караджов ще открие на 1 септември

...
</TD
>Известният русенски художник Николай Караджов ще открие на 1 септември
Коментари Харесай

Художникът Николай Караджов ще отпразнува 50 години кариера в РХГ

Известният русенски художник Николай Караджов ще открие на 1 септември от 18 ч в Художествената изложба в Русе живописната си галерия “50 години креативен път ". На откриването ще бъде показан албум, публикуван благодарение на Програма " Култура “ на Община Русе.

Николай Караджов е роден на 8 август 1950 година в село Малчика, Плевенска област. Завършва Художествената академия в София, компетентност " Живопис “ при проф. Ненко Балкански през 1975 година. От 1976-а взе участие в десетки Общи художествени изложения в страната, както и в окръжни изложения на русенските художници. От 1979 година е член на СБХ. През 1976-77-ма година Николай Караджов излага свои картини в изложба Албърти в Лондон, а от 1997-2007-а в Gagliardi Gallery в Лондон. Осъществил е 12 независими изложения в България, Англия, Латвия. Н.Караджов взе участие в представителни изложения на Българското изкуство в Русия, Румъния, Финландия, Германия, Австрия, Холандия, Португалия, Гърция, Мексико и др.страни. Творби на Николай Караджов са в НХГ, СГХГ, в художествените галерии в Русе, Разград, Шумен, Ловеч, Плевен, Бургас, Ст.Загора, Кърджали, Перник и други Картини на художника са владеене на частни сбирки в България, Англия, Сърбия, Германия, Австрия, Белгия, Холандия, Франция, Съединени американски щати и други, писа РусеМедиа.

Художникът подарява на католическата черква в родното си село Малчика/Плевенска област/, " Света Ана “, копие на картината на Леонардо Да Винчи " Мадоната от пещерата “. По поръчка на католическата черква рисува портрет в цялостен растеж на свещеник Евгени Босилков, разгласен за благословен, първо за църквата в село, а след това и за русенската католическа черква " Свети Павел от Кръста “. На православната черква в с. Малчика подарява копие на икона на патрона й Св. Архангел Михаил, рисувана върху платно с маслени бои. През 2017-а година Николай Караджов бе номиниран и селектиран за премията " Владимир Димитров Майстора “.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР