Изборът на потребителя“ е инициатива на Международен панаир Пловдив от

...
</TD
>Изборът на потребителя“ е инициатива на Международен панаир Пловдив от
Коментари Харесай

Пловдивчани посочиха най-качествените храни и напитки

" Изборът на потребителя “ е самодейност на Международен панаир Пловдив от съпътстващата стратегия на " Фудтех ". Това е най-безпристрастният и справедлив конкурс, тъй като в ролята на журито са посетителите в града на виното и деликатесите. Те правят оценка вкусовите качества на продуктите и класират финалистите. Затова премиите са извънредно скъпи за производителите и участниците в конкуренцията.

Тази година над 35 000 гости дегустираха и оцениха два пъти повече от предходната година артикули - 96. 68 от тях получиха най-високата оценка, а 28 – оптималния резултат. Главният шеф на Пловдивския панаир доцент доктор Иван Соколов благодари особено на студентите от УХТ, които под управлението на доцент Таня Иванова и доцент Георги Тосков обработиха данните и пресметнаха резултатите от състезанието. Преди да връчи плакетите и грамотите, той пожела на изложителите да бъдат смели и все по този начин новаторски в своята работа.

В категорията " Млечни артикули “ стана ясно, че потребителите избират обичайния усет на локалните производители. Грамоти и плакети за качествата на своите произведения получиха: Боровица ООД за кашкавал с манатарки " Боровица “,  „Задгранични паспорти" (отдел на МВР) " Иван Андонов Ечев “ за кашкавал от биволско мляко с подправки " От фермата на Иван Ечев “, Калатея ООД за кисело мляко 4,5 % " Ралица МИЛК “, " Обединени ферми “ с биволско кисело мляко, " Багри – Н “ ООД за катък от овче мляко " Багри “, " Сортови семена “ ЕАД за козе сирене " КУ-БРАТСКО “, Едноличен търговец " Биомандра – Рейхан Ружди “ за кашкавал зрял във восък " Каменяк “,

Потребителските желания към достоверния усет на българските мезета се резервира и в категорията " Месни артикули “. С поддръжка се употребяват и някои новаторски комбинации в подправките. С грамота и плакет бяха отличени ПЕТРОХАН " ДОБРОТИЦА “ с производител " Недко Недков – Овчарово “ ЕООД, Свински бут с билки " ТРУХЧЕВАТА КЪЩА “ на " Вълчовци “ ЕООД, Конска кайзер пастърма " КРЕПОСТИТЕ “ на " Златен изгрев БГ “ ЕООД, Свинска луканка с праз и трюфел на " Ферма Георгиеви “ ЕООД и Русенско варено IVERTA на " Ескейп - груп ООД.

Резултатите в категорията " Хляб и сладкарски произведения “ обрисуваха наклонността за консумация на здравословни артикули и такива с естествени съставки. Потребителите оцениха оптимално МАКАРОНС на " Дарияс “ ООД, Плодова халва с фъстъци, помело и манго без захар на " Био ядки Ники “ ЕООД  и Шоколaд INGELA си потеглят с плакет и грамота от " Фудтех 2024 ".

В раздел " Консервирани артикули “ стана ясно, че потребителите са отворени за екзотични продуктови комбинации, само че високо ценят познати от детството артикули. Плакет с грамота получиха: производителя " Балевски и Киров “ за Шипков мармалад с късчета от арония, " Агролес артикул “ ООД за Паста с бял трюфел, Клас фуд ЕООД за Aйвар " Новото остаряло “ и Турита ЕАД за Салата морски блага в олио ALTESSE.

Потребителите са предпочели ядкови артикули без консерванти, оцветители и хидрогенирани мазнини. Това излиза наяве от резултатите в категорията " Ядки и сушени плодове “. Млечен бадем ВАЛНУТС на " Валнутс “ ЕООД, Орехово масло DENIEFF на " Везни 2000 “ООД и Протеиновата серия тахани с какао и стевия на " Дюсена “ ООД бяха наградени с плакет и грамота.

В категорията " Кафе, чай и питиета “ потребителите са дали висока оценка на здравословни и чисти сокове и ароматни ободряващи питиета. Плакети с грамоти завоюваха " Рема Кафе “ ЕООД с капсули " ALLEGRO ", " Семеле “ ООД за Сок от ябълка и круша " СЕМЕЛЕ “ и " Ботаникъл ЕУ “ ЕООД с Чай КОЛЕДНА НОЩ. С грамота бе отличена билковата примес " Лятна градина “ на " Билковита “ ЕООД.

В специфичната категория за веган храни и здравословни добавки плакет и грамота завоюваха БЯЛО ПРОТЕИНОВО БРАУНИ на " Хюети Фуудс енд Дринкс “ ООД, Слънчогледова паста NOTEO с производител " Аргос-98 “ ООД и ХУМУС ХАЛАПЕНЬО " ЯМ ЯМ “ на " Дио Фудс “ООД.

Зала " Пловдив “ на Международен панаир Пловдив събра доста откровени страсти и думи на признателност от изложителите към уредниците на ФУДТЕХ 2024. Особено разчувствани бяха компаниите, които вземат участие за първи път в интернационалната галерия, а те са 45% от всички изложители. Чуха се доста топли слова за екипите, сътрудниците и на първо място за клиентите, чиято безпристрастна оценка е претекст за още повече труд и нови хрумвания. И всички бяха единомислещи, че остават в плен на магията " Фудтех " и следващата година още веднъж ще са тук.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР