Ирена Тодорова е назначена за главен секретар на Областна администрация

...
</TD
>Ирена Тодорова е назначена за главен секретар на Областна администрация
Коментари Харесай

Областната администрация в Русе с нов главен секретар

Ирена Тодорова е назначена за основен секретар на Областна администрация – Русе със заповед на регионалния шеф Данаил Ковачев. Това се случи след завършила процедура по подвижност на чиновниците в държавната администрация, оповестиха от институцията.

" Главният секретар има водеща роля в ръководството на административния развой. Убеден съм, че с привличането на Ирена Тодорова към екипа на администрацията ще подобрим организацията на работа и по този начин ще се основат условия за по-бързо и качествено осъществяване на дилемите, което на първо място ще е в интерес на жителите “, разяснява Ковачев. " Новият ни сътрудник е човек с доста огромна експертиза и имам вяра, че тук знанията ѝ ще намерят приложение и ще бъдат фактически от изгода “, добави още регионалният шеф.

Ирена Тодорова е родена през 1975 година в Русе, ученик е на Английска гимназия " Гео Милев “. Тя е магистър както по стопанска система, по този начин и по право от Университета за национално и международно стопанство /УНСС/. Кариерата си стартира в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, като последната служба, която заема там е шеф на отдел " Административен “. На този пост е в интервала от 2017 до 2022 година От юни 2022 година става шеф на отдел " Общинска благосъстоятелност и земеделие “ в Община Русе.

Съгласно устройствения устав на Областните администрации, основният секретар управлява, координира и управлява активността на администрацията за точното съблюдаване на нормативните актове и на разпорежданията на регионалния управител; дава отговор за планирането и отчетността при осъществяването на годишните цели на администрацията; основава условия за естествена и ефикасна работа на звената на Областната администрация; обезпечава организационната връзка сред политическия кабинет и административните звена; управлява и дава отговор за работата с документите и тяхното запазване и за опазването на служебната тайна; утвърждава вътрешни правила за организация на административното обслужване, които контролират взаимоотношението на звената при реализиране на административното обслужване и последователността на осъществяваните от тях и в тях действия; утвърждава длъжностните характерности на чиновниците в Областната администрация; провежда образования по отношение на повишение професионалната подготовка на чиновниците и за възстановяване на административното обслужване.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР