Интересни и разнообразни заглавия, вълнуващи срещи с автори на книги

...
</TD
>Интересни и разнообразни заглавия, вълнуващи срещи с автори на книги
Коментари Харесай

Интересни заглавия, вълнуващи срещи с автори на книги и филмови заглавия очакват бургазлии през октомври в Библиотеката

Интересни и разнородни заглавия, вълнуващи срещи с създатели на книги и кино заглавия чакат бургазлии до края на октомври в Библиотеката.

Ето и програмата със събитията, които можете да посетите този месец:

Книгата " Феята от захарницата “ и създателят й Катя Антонова ви чакат в Библиотеката този петък.

Любимата на всички деца самодива Ванилия и нейният създател Катя Антонова, гостуват в Бургас на 06. 10. От 17.30 часа в Регионална библиотека " Пейо К. Яворов ". Запазете си петъчния следобяд за най-сладката октомврийска среща с най-пакостливата самодива и най-чаровната писателка на детска литература.

На 10. 10 от 18.30 часа ще бъде показана " Книга за щастието “. Авторът на първата книга, която съставлява приключена психическа доктрина, обясняваща пълноценно и налично понятието " благополучие “ - Владимир Дръндаревски, ще бъде посетител в Библиотеката със своята " Книга за щастието “.

На 11.10 от 19.00 часа Кинематограф.BG и Регионална библиотека " Пейо Яворов " ви канят на филмовото прекарване – късо кино.

В Конферентна зала " Акад. Константин Петканов “ на Библиотеката ще можете да се насладите на една майсторска селекция от престъпно късо кино. Изпълнена с доста съспенс, фини проявления на човешката природа и дозиран комизъм, тази стратегия ще остави публиката със смесени усеща, разкривайки дяволитата страна на индивида. Акцент на вечерта ще бъде българският филм " Заедно без теб " на режисьора и сценарист Димитрис Георгиев, сниман по автентичен случай и селектиран на Берлинале през 2020 година В програмата са включени филми още от Австралия, Франция, Дания, Съединени американски щати, Швеция и Англия.

Премиерата на книгата " Дин Ден “ от писателя и странник Иво Георгиев ще се състои на 12 октомври от 18.30 часа. Авторът на " Мистичните Родопи “ и " Уроборос “ ще показа най-новия си разказ – история за детството, която НЕ е за деца!

Написан на жив и достоверен детски език, " Дин Ден “ е разказ, който ще напомни на възрастните какво е да гледаш света с любознание. Той споделя една по-различна приказка за същинската мъдрост.

На 13 октомври, петък, 18.30 часа в конферентна зала " Акад. Константин Петканов " следва показване на книгата " И сърцето тренира своята гибел " на Иван Брегов.

Иван Брегов е роден в Бургас през 1986 година Завършва право в СУ " Св. Климент Охридски “. Живее в София. Автор е на стихосбирките - " Небе в земна рамка “ (2003), отличена с премията на вестник " Пулс “ на " Южна пролет “ за издаване на следваща стихосбирка – " Разказвач на стихии “ (2004). През 2014 година излиза " Няма места за прощаване “, отличена със " Золотой Витязь “ (Москва, 2014), а през 2023 година - " И сърцето тренира своята гибел “.

" Светлината от Изтока " и " Лицата на Филипините " изгряват пред бургаската аудитория на 18.10 в 18.30 часа, показани от авторката Наталия Бояджиева в Регионална библиотека " Пейо К. Яворов ".

За две години Република Филипини се трансформира в дом на авторката на книгите Наталия Бояджиева – учител по литература и публицист на свободна процедура. Разказите на Наталия Бояджиева са земни и същински, и в това време с някакво неуловимо чудо.

27.10. от 19.00 часа

Кинематограф.BG и Регионална библиотека " Пейо Яворов " ви канят на нова порция късо кино.

Програмата е отдадена на най-разпространената и може би ненапълно загадъчна субстанция - водата. Тя освен е на всички места към нас, само че е и в нас, като съставлява повече над 70% от нашето тяло, което в действителност значи, че индивидът е на първо място вода. Ще бъде показан българския филм " Нагоре и през " на Камен Стоянов – едно произведение, което прекрачва границата на реализма. Предстои едно зрелищно, красиво образно, само че и поучително кино странствуване по пътя на водата.

Всички събития са с вход свободен.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР