Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението“ –МВР (ГДПБЗН-МВР)

...
</TD
>Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението“ –МВР (ГДПБЗН-МВР)
Коментари Харесай

Тестват системата BG-ALERT в Благоевград тази седмица - вижте кога

Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ –МВР (ГДПБЗН-МВР) е осъществила система за клетъчно лъчение и разпространяване на известия за предизвестие на популацията BG-ALERT.

Разработен е и обществен информативен уебсайт www.bg-alert.bg, където ще се пресъздават изпратените известия от системата BG-ALERT. На уеб страницата се съдържа също спомагателна информация за BG-ALERT, настройки за мобилните телефони, постоянно задавани въпроси и други

Преди въвеждането в постоянна употреба на BG-ALERT е належащо да бъдат извършени проби за техническа валидност на районен принцип в разнообразни дни за изпращане на известия до мобилните устройства на крайните консуматори през мрежите и оборудването на мобилните оператори. След районните проби ще бъде извършен и народен тест на територията на страната.

" В тази връзка Ви уведомяваме, че идният тест в област Благоевград ще бъде на 22.11.2023 година – 12:00 -12:30 ч. Област Благоевград ще бъде включена и в националния тест, който ще се организира на 29.11.2023 година от 12:00 -12:30 ч. ", оповестяват от Областна администрация - Благоевград. 

Тестовото известие, което ще бъде публикувано в съответните райони по дати, се чака да бъде получено на мобилни устройства, поддържащи технологията Cell Broadcast Service и ще бъде съпроводено със характерен звуков сигнал и осцилация, даже и при задействан спокоен (безшумен) режим на устройството.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР