е роден през 1975 г. Той е магистър по

...
</TD
> е роден през 1975 г. Той е магистър по
Коментари Харесай

Костадин Димитров: Познават ме като човек, който довежда докрай поетите ангажименти

е роден през 1975 година Той е магистър по математика от Пловдивския университет " Паисий Хилендарски “. От дълги години е част от Политическа партия ГЕРБ и ръководството на града. Три следващи мандата е кмет на регион " Тракия “ - 2011–2015 година, 2015–2019 година На Местните избори на 27.10.2019 година е определен за областен кмет на първи тур с над 60 % от гласовете на гласоподавателите. Преди това е работил като заместник-кмет в регион " Централен " и в частния бранш. Извън политическата активност се занимава интензивно и със спорт. Той е вицепрезидент на българската федерация по таекуондо ITF.

Лидерът на Политическа партия ГЕРБ разгласи персонално в Пловдив, че партията издига за кандидат-кмет на града за локалния избор на 29 октомври 2023 година.

- Г-н Димитров, предизборната акция е в края си. Как я оценявате, по какъв начин протече тя за Вас?

- Много позитивно – срещнах хиляди хора, съвсем всички с вяра в очите. Ние имаме решение на проблемите на Пловдив. При всяка среща чувствам позитивната сила, само че и отговорността, която би трябвало да носи кметът на града. Така че – с ангажимент, с позитивна конфигурация, с положителната положителна сила, която получихме от всички, с които се видяхме.

Повечето въпроси, когато имахме срещи с работен колективи, бяха експертно заложени и с конкретика, с вяра, че ще дам отговор или решение.

- Какво Ви питаха, какви проблеми сложиха пред Вас?

- Пет, които се повтаряха на всички места. Чистотата на града. Транспортният безпорядък, който се сътвори, презастрояването. Някои питаха и за финансовата политика на общината, тъй като знаем, че сега в действителност ще има компликации. Повечето от тях, когато разговаряхме, споделяха: " Много ще ви е мъчно “.

Много ще ни е мъчно – може би това е репликата, с която би трябвало да стартираме и не да желаеме толеранс, само че да знаем, че нещата не са в този тип, в който бихме желали. Ще имаме доста, доста работа. Работа за Пловдив.

- Имате ли към този момент подготвени оферти за решения и отговор на тези проблеми, които хората са Ви сложили? Или най-малко първи стъпки към решение?

- Нещо доста повече имам. Жителите на " Тракия “ ме познават като човек, поемайки ангажимент, довежда нещата до край. Независимо дали аз нося директната отговорност за съответния проблем или би трябвало 10-15-20 пъти да се обадя на някой, да му заставам пред вратата. Постоянно споделяме, че когато от свое име приказваш за целия град, за цялото общество на град Пловдив, тогава ти е по-лесно, тогава можеш да прескачаш загради и да се чувстваш горделив с това, което си постигнал.

Мога да кажа, че към този момент сме почнали диалози с Министерството на превоза и известия и с някои реализатори по обособените поправки в град Пловдив. Повечето от тях реагираха с позитивна настройка, тъй като с някои от тях сме имали някакви взаимоотношения в годините – било то за ремонт в " Тракия “, било то за Южния обходен колектор, когато пристигна в региона. Южният обходен колектор минава през улица " Недялка Шилева “ покрай самите компании. Ние имахме диалози с изпълнителите, с ВиК и с бизнеса там. Трасето към този момент е квалифицирано и ги чакаме и сме дали максимума от себе си в съответния проблем. Така че могат да чакат детайла, който приказва през цялата стратегия, че ще получат пловдивчани.

- Т.е. работили сте превантивно?

- Не слагаме каруцата пред коня, приказваме за проблемите, че към този момент сме почнали да ги решаваме, само че по този начин го усещам, по този начин го изживявам. В смисъл, вра и кипя в проблемите на град Пловдив.

Онзи ден имахме среща с разнообразни обединения и на една от тях споделих, че пламтя и кипя и по тази причина не ви давам думата, на всеки проблем виждам да има повече оферти, повече решения. Разбира се, слушам ги и тях.

В хилядите срещи, които направихме, имаше и доста положителни оферти, които аз ще ги запомня.

- Министърът на превоза и известията господин Гвоздейков беше в Пловдив, по Ваша самодейност, доколкото ми е известно?

- Той настрана беше в Пловдив. Ние направихме една среща с Димитър Колев в министерството, предвид на идните поправки и тези, които към този момент текат. Пробивът на гарата – аз постоянно минавам, приказвам с изпълнителите, с техническия началник, с бизнеса.

Поетите задължения от министерство са: дотъкмяване до 2024 година, бърз ремонт на Бетонния мост, надлежно стартиране на " Христо Ботев “ и на " Руски “.

От другата страна – знаем, че " Модър – Царевец “ е на финала, там също остават няколко месеца откакто се реалокират връзките.

Влезнали сме в дребните елементи, които би трябвало да знае освен изпълнителя, освен възложителя, само че и кмета на града.

- Какви ще бъдат първите ви стъпки като кмет на Пловдив? Кое са най-спешните проблеми за решение?

- N на брой са – чистотата, транспортния безпорядък, общинските предприятия да забележим до каква степен са стигнали. Незабавно разбор на финансовата политика на общината.

Както огромният план радва пловдивчани, " Модър – Царевец “ или " Даме Груев “, по този начин може и да го нервира неработещата чешма, падналата лампа, невдигнатия знак...

Знаете, обиколил съм света с Федерацията по таекуондо. Аз постоянно давам образец от едно съревнование в Словения. Вечерта, на Блед, на езерото имахме прощално празненство и някой от тимовете бяха бутнали един знак. В 6 часа сутринта пристигна камионче с хора, които подвигнаха знака и все едно, че нищо не е било. Тук е строшен един знак на Асеновградско шосе, стои от два месеца, преди седмица кола се блъсна в лампата. Това го виждаме като негатив.

Така че работа по организация на дребните проблеми също е част от това да създадем по-добър метод на живот на пловдивчани. По-приятно да им е. Нормално да е – да работи чешмата, да работи тоалетната, да има тоалетна, да има зелена повърхност с естествена поливна система, лампата да свети, както я желаят, пейката да е здрава. Всичко това са едни дребни неща, които виждаме, че доста постоянно са недогледани.

- Ние тази нормалност я забравихме в Пловдив...

- В " Тракия “ я има.

- Да, и като отидем в " Тракия “ или други градове, там се радваме на спретнат живот.

- Но, кажете, господин Димитров, какви са главните цели в Програмата Ви за ръководство?


- За доста неща говорихме по обособените политики и обособените ресори. Много хрумвания и доста поети задължения.

Започвам от огромните неща – Околовръстния път е независещ от общинската администрация, тъй като е държавен план. Там разчитаме на подпомагане, ние да сме основателите, да бутаме нещата, да бъде стартирана работа по Околовръстното шосе на града, тъй като умно Борисов споделя извеждайки трафика отвън града ще имаме по-освободени булеварди и ще се радваме на нашите улици, а няма да се чудим дали светофарите да ги нагласим по този начин, че да светят в една зелена линия, дали да освободим някое кръстовище и да блъскаме във вътрешните си проблеми, откакто има метод да изведем този проблем отвън града.

Река Марица – ще се опитаме да не е негатив най-малко. Работещите по бул. " Марица север “ сядат на едни изпочупени пейки само че виждат реката, риболовци и е прелестно. Едно прелестно пространство.

Ние сме тук – към реката и тепетата, това е нашата плодородна земя. Ние сме неглижирали това, поради което са се заселили тук преди години нашите прародители. Така че следва изключителна работа в тази посока. Там имаме потребност от огромни съвещания от хидроинженери по какъв начин да намислим самия план, в каква посока да тръгнем. Но ще работим в тази посока със сърце и воля.

Хълмовете също са ни приоритет.

Математическата гимназия – имахме среща, знаем какво следва като програмен интервал, знаем какво би трябвало да създадем и сме поели ангажимент да го свършим, тъй че имаме ново учебно заведение.

Това са по-големите планове. В кратковременен проект ние би трябвало да поемем ангажимент за превоза, контрола, диалог с превозвачите за качество на услугата, маршрутите, пътникопотока, линиите. Ангажиментът, който сме поели пред пловдивчани, е да имаме един превоз, който да е наслаждение от една точка до друга да се придвижиш с публичен превоз.

Освен това има доста неща, които ние сме заложили в нашата стратегия и ще работим за цялостното й осъществяване.

Какъв е апелът Ви към пловдивчани?

- Най-важното е да имат самочувствие, а това самочувствие ще идва след осъществяване на поетите задължения от страна на общинската администрация. Пожелавам им да бъдат най-успешния град. Това зависи освен от тях, а и от общинското ръководство. На идните избори гласувайте с номер 7, с цел да имаме един сполучлив и гордеещ се със себе си град.

Цялото изявление гледайте в прикаченото видео!

е претендент за кмет на Пловдив от Политическа партия ГЕРБ, бюлетина номер 7.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР