Двамата шофьори, причинили брутална катастрофа в Кючук Париж преди

...
</TD
> Двамата шофьори, причинили брутална катастрофа в Кючук Париж преди
Коментари Харесай

Помните ли тежкия инцидент в Кючука? Оказва се, че има и друг обвиняем освен шофьора на поршето!

Двамата водачи, предизвикали брутална злополука в " Кючук Париж " преди повече от 2 години, се изправиха през днешния ден пред Районен съд - Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Минко Минков и Деян Христов са упрекнати в това, че са нарушили разпоредбите за придвижване и по несъобразителност са причинили тежка телесна щета на Нелина Дочева, изразяваща се в травматично нарушение на целостта на далака, наложило оперативното му унищожаване.

Инцидентът е от 14.11.2021 година на кръстовището сред улиците " Стефан Стамболов “ и " Славееви гори “.

Минко Минков (39 г.) се движел с " Порше Кайен “ по улица " Стефан Стамболов “. При приближаване на кръстовището с ул. " Славееви гори “ настигнал движещия се пред него " Нисан “, ръководен от Деян Христов (20 г.) и подхванал маневра изпреварване. Когато джипът съвсем се изравнил с нисана, последният подхванал маневра ляв завой, препречил пътя на поршето и последвал удар сред двете коли. 

Вследствие на удара лекият автомобил " Порше “ напуснал пътното платно и блъснал дърво, което паднало върху преминаващи по тротоара трима пешеходци - пострадалата и нейните родители. Колата блъснала второ дърво, което паднало върху паркиран лек автомобил БМВ, след което се блъснала в улична лампа и се спряла в тревната повърхност на култивиран парк.

След произшествието Деян Христов е бил тестван за съществуване на алкохол и опиати в кръвта, като пробите са негативни.

Минко Минков обаче избягал от мястото на злополуката, само че няколко часа по-късно се е явил в 5 районно управление (на МВР) - Пловдив, съпроводен от татко си. Той е тестван за алкохол и опиати. Установено е съществуване на кокаин в кръвта му. Дал е кръвна проба за проучване. Тестът за алкохол е негативен. 

Plovdiv24.bg обаче научи, че използването на опиата няма да повлияе за бъдещото наказване на Минко Минков, защото не може да бъде потвърдено по кое време тъкмо е използвал кокаина - преди злополуката или след нея.

Днес обаче не бе даден ход на делото поради отсъствието на юрист Стефан Левашки, който пази правата на подсъдимия Деян Христов. Юристът е зает с друго дело в Пазарджик, което към този момент е било планувано, когато е пристигнала призовката за делото против Минков и Христов.

В правосъдната зала Деян Христов бе безапелационен, че желае бранителят му да участва и по тази причина арбитър Атанаска Атанасова насрочи идващото съвещание за 8 април от 10,30 часа.

Припомнете си в прикаченото видео фрагменти от злокобната злополука на 14 ноември 2021 година!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР