Доц. доктор е трети в листата на коалиция БСП за

...
</TD
>Доц. доктор е трети в листата на коалиция БСП за
Коментари Харесай

Доц. Георги Йорданов, БСП: Хората трябва да гласуват по две важни причини

Доц. лекар е трети в листата на коалиция " Българска социалистическа партия за България " в Пловдив град. Той е на 65 година, приключил е " Дентална медицина “ и " Здравен мениджмънт “. Член на Градския съвет, Областния съвет на Българска социалистическа партия, Националния съвет и Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия. Участва в Тракийско сдружение – Пловдив.

В момента е шеф на Агенцията за хората с увреждания. Има доста добър опит в държавната администрация и ръководство, бил е шеф на РЗИ – Пловдив, УМБАЛ " Пловдив “, МБАЛ " Свети Мина “. Дългогодишен учител и началник на катедра в Медицински университет – Пловдив. Два мандата общински консултант в Общински съвет – Пловдив, един мандат депутат.

В изявление за  Plovdiv24.bg  доцент Йорданов проучва предизборните акции през 2021 година и актуалната и разликите сред тях.

" Миналата година имаше политически индивид, който даде обещание да реши проблемите и хората бяха пленени от него. Този път има две обединения, които се пробват да играят тази роля – " Възраждане “ и " Български напредък “, само че не им се получава и обещанията съвсем ги няма " - разяснява доцент Йорданов.

Смята, че целеустремено се популяризира слухът, че мъчно ще бъде формирано държавно управление в идващия парламент и отново ще има избори през февруари следващата година, с цел да се демотивират хората.

Йорданов изясни, че жителите би трябвало да гласоподават по две значими аргументи - от една страна, с цел да не дават на различен правото да дефинира кой ще ръководи страната. От друга - с цел да има легитимност на ръководството, защото при планувана 37% изборна интензивност, след приравняване по стопроцентовата канара, се оказва, че ръководството ще се поддържа от към 8-9 на 100 от имащите право на глас. 

" Острата борба сред двете групи в Българска социалистическа партия Пловдив сякаш я няма, хората са с конкретизирани взаимоотношения, няма остри офанзиви, няма обвинявания в поддръжка на други партии и по тази причина се надявам, в случай че гласоподавателите от левия бранш сме единни, в Пловдив можем да реализираме добър резултат “ – разяснява още доцент Йорданов.

Българска социалистическа партия най-добре си е партнирала с Демократична България в предходната управническа коалиция. Към сегашния миг обаче никой, даже политическите анализатори, не разясняват вероятните разновидности за ръководство на страната. 

Факт е, че единствено за няколко месеца министрите, излъчени от левицата, са съумели да осъществят част от предизборните си обещания. Най-добрият образец е обществената сфера, където е раздвижена обстановката с пенсиите и в следствие от 1 октомври .

Детските градини станаха безвъзмездни, майчинството е нараснало от 380 лева на 710 лв., увеличени са детските надбавки, ваучерите за храна от 80 на 200 лв. и са реализирани редица други придобивки за хората. Резултатът е, че някои от сътрудниците в ръководството в този момент споделят, че те са го създали, отбелязва доцент Йорданов. 

Притеснителна е демографията в България - преди 5 години ражданията са били съвсем 90 000, в този момент са 53 000. По неофициални данни от преброяването на популацията през 2021 година България има 6.9 милиона население, което значи, че една трета от българите са изчезнали. 

Според доцент Йорданов, би трябвало да се работи целеустремено в три съществени посоки - демография, опазване на здравето и обществени действия, които са тясно свързани. 

Една от концепциите на социалистите е лечебните заведения да не търговски сдружения, с цел да може вниманието на лекарите да е съсредоточено върху пациента и неговото положение и постигането на медицински резултат. За да се запазят хората в  дребните обитаеми места лечебниците би трябвало да придобият статут на предпазено здравно заведение. А с цел да останат младите лекари в страната би трябвало да се създаде и одобри разпоредба за заплати на медицинския личен състав по категории. 

В изявлението доцент Йорданов повдига и въпроса с бежанците от Украйна. Въпросите към интеграцията в българското общество са повече, в сравнение с отговорите. Проблем към този момент съставлява записването на учениците поради другите имунизационни календари на двете страни, както и поради факт, че не знаят български език. 

Българска социалистическа партия има стратегия за развиване на страната до 2030 година, само че преди пандемията от коронавирус нещата са изглеждали по друг метод. 

" Сега се оказва, че средствата са на привършване. Затова е доста значимо какви политици ще влязат в Народното събрание, какви цели ще си слагат. Трябва да бъдат по-сериозни, хора с опит, с цел да реализираме България такава, че младите да останат в нея. Сигурна и обществена страна " - споделя още доцент Йорданов.

Цялото изявление гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР