Днешният ден е рекорден по брой младежи, които даряват кръв

...
</TD
>Днешният ден е рекорден по брой младежи, които даряват кръв
Коментари Харесай

Шапки долу пред тези бургаски младежи!

Днешният ден е рекорден по брой младежи, които подаряват кръв за първи път в Бургас. Традиционната акция на УМБАЛ Бургас, предопределена за зрелостници, през днешния ден записва близо 50 донори. Първи в тазгодишната самодейност " Това не си го правил " са учениците от Професионалната гимназия  по механотехника и електроника. Училището е образец за отлична работа с мотивирането на младежите да бъдат кръводарители, освен с разяснение, само че и с персонален образец. Днес учениците бяха придружавани от Анна Златанова - преподавател по електроника и дълготраен донор. Тя е дарявала кръв над 50 пъти и  през днешния ден го направи още веднъж, този път паралелно със своите възпитаници.

Заедно с тазгодишните зрелостници беше и студентът Боримир Байчев. Той е приключил Механото предходната година и се е присъединил в акцията тогава. Желанието да бъде безплатен донор и да оказва помощ на хората в потребност остава трайно и до през днешния ден Боримир е дарявал кръв към този момент три пъти.

" Най-важният урок, който можем да преподадем на учениците е преди всичко да бъдат хора. Удовлетворена съм, че посредством персоналния образец и благодарение на моите сътрудници в гимназията съумяваме всяка година да мотивираме нашите деца да станат кръводарители ", показа Анна Златанова.

Благодарение на акцията " Това не си го правил " броят на младежите, които подаряват кръв за първи път в Бургас пораства всяка година. Инициативата се организира за шеста година и към този момент се утвърди като обичаен метод младежите в града да отбележат своето довеждане докрай по един извънреден метод - като дадат част от себе си, с цел да живее някой различен.

Кампанията продължава на 2 април, когато в нея ще се включат възпитаници от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия " Кольо Фичето ".
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР