Днес зад бл. 247 в район Тракия се залесиха 70

...
</TD
>Днес зад бл. 247 в район Тракия се залесиха 70
Коментари Харесай

Ударно залесяване в Пловдив

Днес зад бл. 247 в регион Тракия се залесиха 70 широколистни дървета - явен и чинар. Инициативата се назовава Active Green и е годишна, реализира се взаимно с Районна администрация на " Тракия " и Либхер Хаусгерете Марица ЕООД. В залесяването се включи районният кмет, чиновници на регион " Тракия " от отдел Екология, Оперативна програма " Градини и паркове " и към 60 индивида от Либхер.

" В " Тракия " продължаваме стремително да залесяваме и ще спасим уговорката си - за всяко отрязано дърво да бъдат посадени 2-3 нови дръвчета. За администацията на регион " Тракия " зелените площи са приоритет. ", съобщи кметът на региона, до момента в който персонално засаждаше дръвчета.

В " Южен " също имаше сходно събитие.

" Благодаря на всички, които се включиха в самодейността " Зелен уикенд в Южен “. В рамките на акцията с нашите другари от Либхер обновихме детската площадка, намираща се сред ул. " Стефан Стамболов “ и ул. " Георги Кирков “.

Заедно възстановихме и пребоядисахме дървената ограда, ремонтирахме и освежихме 25 пейки и възстановихме компрометираните сектори по ударопоглъщащата настилка.

" Освен това засадихме 17 дръвчета, от които 7 лейлантски кипариси и 10 чинара. Адмирации за всички участници от Либхер и за индустриалния шеф Костадин Трендафилов, който персонално се включи в дейностите през днешния ден. За 12-та година компанията провежда своята акция Active Green, която се е сложила за цел да усъвършенства средата, в която всички ние живеем. През годините с помощта на доброволческата самодейност бяха събрани стотици тонове пластмаса, стъкло и битов боклук, възобновени бяха оградите и пейките на детски площадки в разнообразни региони в Пловдив и бяха засадени стотици нови дръвчета ", написа кметът на региона в страницата си във фейсбук.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР