Днес Бургас ще посрещне специален гостенин. Своята нова книга Живарник“

...
</TD
>Днес Бургас ще посрещне специален гостенин. Своята нова книга Живарник“
Коментари Харесай

Бургас посреща увлекателния разказвач на забавни истории Николай Русев

Днес Бургас ще посрещне специфичен гостенин. Своята нова книга " Живарник “ от 18 часа в клуб " Модерен спектакъл “ ще показа Николай Русев. Един от най-ярките и занимателни модерни разказвачи, той е сравняван с Чудомир, Илф, Петров и Дъглас Адамс - вкупом.

Срещата с хумора, залегнал във всяка негова книга, е неизмеримо прекарване. Всичко е премерено, без непотребни думи или претенциозни съпоставения. Сякаш, създателят гледа в профил хората и ги улавя добросъвестно в контрастни словесни картини. Героите му са смешни и неуместно комични, от време на време гротеска на човешките недостатъци. Предишните му книги " Козидор “ и " Сотир Пазвански, “ носят неподражаемата изкусна тънка подигравка на английския комизъм. А страшното в хумора е,… че той в действителност е пресилената истина.

 Новото четиво на създателя, " Живарник “ носи името на дългата мрежеста торба, в която риболовците прибират улова. Какво ли крие в нея Николай Русев? Заповядайте да разберете и да се посмеете от сърце на историите му за детски лудории с колело " Школник “, фантазии за полет с дървена ракета и пиршество с обичания пастет на покрива, сред земята и небето.

 Събитието дава начало на съдействието на клуб “Модерен спектакъл “ и издателство " Изток-Запад “. Под надпис " Сряда на думите “ рубриката литературни срещи ще води в Бургас знакови модерни създатели.

 Срещата с Николай Русев е с вход свободен, всички са добре пристигнали. Ще се организира на 15 февруари от 18 ч. в клуб " Модерен спектакъл “ на ул. " Милин камък “ 1 в Бургас.

За повече информация: 0894 898 098 Маруся Русева.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР