Дионисиево шествие ще пренесе жителите и гостите на Пловдив в

...
</TD
>Дионисиево шествие ще пренесе жителите и гостите на Пловдив в
Коментари Харесай

Дионисиево шествие възвестява началото на ВИНАРИЯ 2024

Дионисиево шествие ще придвижи жителите и гостите на Пловдив в атмосферата на идната Международна галерия за лозарство и винарство ВИНАРИЯ 2024.

Кукери от селата Отец Паисиево и Войнягово, гайдари от отбор " Еподай “ и състав от пловдивския фолклорен отбор " Тракия “ ще дефилират по улица " Александър Батенберг “ през днешния ден. Всички искащи могат да се включат в празника, който ще стартира в 11.30 ч. от градинката до Римския стадион. Атрактивната натрупа ще мине по Главната улица и ще стигне до площад " Стефан Стамболов “, където ще зарадва публиката със специфична стратегия. Там ще бъде ситуирана и 50-литрова бъчва с вино на маза " Ямантиеви “, обезпечена за почерпка на пловдивчани и посетители на града.

Дионисиевото шествие се провежда няколко дни преди старта на ВИНАРИЯ и алегорично възвестява началото на влиятелното ревю в Международен панаир Пловдив. ВИНАРИЯ 2024 ще се организира от 20 до 24 февруари и ще покаже сбирки от виновност и високоалкохолни питиета на компании от осем страни, както и нововъведения за промишлеността.

Богато винено многообразие чака ценителите и дегустаторите – артикули на международно приети бутикови мазета, изтънчени виновност от Тракийската равнина, гроздови еликсири от Дунавската низина, елегантни тероарни и типичен линии с усет на мавруд, кеберне, мерло и други. Бяло, алено и розе на фамилни винарни и одобрени огромни производители от другите райони на България ще илюстрира винената карта на страната ни.

Наред с обичайните гроздови усети виносъздадетелите ще презентират авангардни серии с мирис на плодове. За първи път плодовите виновност и напитките на винена основа са отделени в независима категория в интернационалните дегустации, които излъчват носителите на " Златен ритон “ от ВИНАРИЯ. Тази година експертното интернационално жури ще прави оценка над 150 проби в състезанието, който се провежда от Международен панаир Пловдив, Съюза на енолозите и Университета по хранителни технологии.

Плодовият мирис се открива и при спиртните питиета, които ще бъдат експонирани на ВИНАРИЯ 2024. Посетителите ще могат да опитат и най-популярното пиво – бирата, от известни пивоварни.

В 31-вото издание на ВИНАРИЯ има и мощно интернационално присъединяване. Посетители и търговци ще намерят експозициите на квалитетни мазета от Италия, Франция, Гърция, Молдова, Турция, Румъния и Сърбия.

Градът на виното и деликатесите е измежду най-атрактивните за посетителите зони, където с изключение на подбраните сбирки виновност и спиртни питиета, те ще могат да опитат изискани храни и специалитети от изложбите ФУДТЕХ и " Вкусовете на Италия ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР