Демонстрационният и обучителен център за виртуална и добавена реалност –

...
</TD
>Демонстрационният и обучителен център за виртуална и добавена реалност –
Коментари Харесай

Центърът за виртуална и добавена реалност в Бургас отново отваря врати за посетители

Демонстрационният и обучителен център за виртуална и добавена действителност – Virteon Burgas, още веднъж отваря порти за гости от всички възрасти. Дните за визити на Центъра, който се намира на 3-ти етаж /офис 9/ в Конгресния център до Морска гара, са всеки вторник и четвъртък от 09.00 до 16.00 часа.

Единственото, което би трябвало да създадат искащите да посетят Центъра е авансово заявят своето предпочитание на следния телефонен номер: 0878 877 754.

Отворените порти в Центъра стартираха за първи път през тази пролет, в следствие, на което досега през него към този момент са минали над 300 възпитаници, жители и посетители на Бургас. През летните месеци там се организираха курсове по програмиране, само че от началото на новата образователна година, Центърът стартира да работи с проведени визити на записали се класове с преподавателите си.

Инициативата има за цел да въодушеви бургаските възпитаници и студенти, както и техните преподаватели, да употребяват новаторските технологии в областта на образованието.

Обучителният център за виртуална и добавена действителност е основан от Община Бургас и Университет " Проф. доктор Асен Златаров “, с дейното подпомагане на американската корпорация " ЕОН Реалити “ и ЦПЛР Бургас.

Virteon Burgas разполага с най-съвременната техника за виртуална и добавена действителност, предлагаща проява на 3D обекти и 360-градусови панорами. Чрез нея посетителите могат да " отидат “ на виртуална разходка в праисторическите времена, да се " гмурнат “ в дълбините на морското дъно, или да вземат участие във вълнуваща " експедиция “ в Амазонската джунгла. 3D уроците, от своя страна, могат да послужат на учениците и студентите в техните уроците по биология, химия, физика, природа и обществото и др.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР