Делата за неуредени кредитни отношения са най-масовите в Районен съд

...
</TD
>Делата за неуредени кредитни отношения са най-масовите в Районен съд
Коментари Харесай

Съдия посочи за какво най-често се съдят пловдивчани

Делата за неуредени кредитни връзки са най-масовите в Районен съд - Пловдив все още. Това заяви в изявление за Plovdiv24.bg някогашният ръководител на Районния съд Иван Калибацев.

" По принцип, най-вече са заповедните производства, по този начин се назовават. Това са производства, където има неуредени връзки сред заемодател и дебитор, има ускорена процедура, в която се подават едни заявки по пример, показват се доказателства и в къс период се издава съответния документ, въз основа на който вие можете да си съберете вземането - било заповед, било надлежно изпълнителен лист. Тези производства като цяло са най-масовите, дават опция за бързо споразумяване на тези кредитни връзки ", разясни арбитър Калибацев.

Той посочи, че гражданските каузи в съда в Пловдив са към 65% и съотношението цивилен - наказателни каузи е към 2,5 към 1. Тоест 2,5 цивилен към 1 наказателно.

" Статистически, през тази година са формирани някъде към 19 000 цивилен каузи към 7000 наказателни, това е съотношението.

По принцип, в наказателните каузи огромен размер имат частно наказателните каузи, това са едни характерни обособени процедури, настрана от това има административно-наказателни каузи с наказателни постановления и електронни фишове. Делата за измами и закононарушения са 20% от тази численост. Някъде към 1600-1800 каузи. От типа закононарушения, най-масови са тези за приложимост на алкохол и опиати при ръководство на моторни транспортни средства, те са най-често срещаните, като размер каузи.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР