Да бъде увеличен бюджета за Ученическата спорта школа и Кукления

...
</TD
>Да бъде увеличен бюджета за Ученическата спорта школа и Кукления
Коментари Харесай

Увеличение на бюджета за УСШ и Кукления театър в Русе предлага Росица Георгиева

Да бъде повишен бюджета за Ученическата спорта школа и Кукления спектакъл в Русе предлага общинският консултант от ГЕРБ Росица Георгиева.

Предложенията са импортирани на съвещание на Комисията по обучение.

Според доктор Георгиева в раздела " Образование е належащо да се разграничат средствата за дофинансиране на двата центъра: Ученически спортни школи /УСШ/ и Центъра за ученическо техническо и научно творчество /ЦУТНТ/, защото двете просветителни институции имат разнообразни специфики и потребности от финансиране. В оферти план за общински бюджет не излиза наяве кой център със какъв брой средства тъкмо ще бъде дофинансиран, оповестяват от пресцентъра на ГЕРБ в Русе.

С цел да се подтиква дейния интерес на децата към спортните действия, не е задоволително да се организират единствено занимания, а е належащо квалифицираните от експертите в центъра деца и възпитаници да се включат в действия със спортно развлекателен темперамент, като надпревари, шампионати и спортни празници. Стимулирането на спортния дух и повишение на конкурентоспособността ще помогне на интензивно спортуващите деца и възпитаници да усъвършенстват своите достижения, а на начинаещите ще даде поле за изява.

В тази връзка Георгиева предлага сумата, планувана за тези действия, да бъде 15 000 лв.. При сбор от 930 деца действителният разход за дете е 16,15 лв., показва Георгиева.

Друг финансов проблем, който стои пред Център за поддръжка за личностно развиване /ЦПЛР/ -УСШ е, че плануваните средствата от 10 000 лв. " Издръжка “ едвам покриват единствено неотложните разноски за материали, услуги, ел. сила и други, макар устрема на управлението към икономии.

Предложението на Росица Георгиева е сумата, планувана за " Издръжка “, да бъде 20 000 лв. или общо дофинансиране от локални действия – 35 000 лв., които средства да бъдат заложени в одобрения бюджет на ЦПЛР УСШ – Русе, като локална активност. Това ще способства за естественото протичане на образователния развой и плануваните действия, свързани с издръжката на центъра и изявите на децата.

Второто от предложенията на Росица Георгиева е обвързвано с Кукления спектакъл. Тя предлага взаимното финансиране на детската културна институция в бюджета за 2024 година да се усили от 57 000 лв. на 70 000 лв..
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР